Els ajuntaments del Lluçanès, a través de les seves regidories d’Igualtat, impulsen iniciatives conjuntes per reivindicar el rebuig a les violències masclistes.

El dia 25 de novembre és el dia Internacional de l’eliminació de la violència vers les dones i per commemorar-ho aquest any, tots els pobles del Lluçanès il·luminaran de lila els edificis dels ajuntaments durant la tarda i nit del dimecres 25 com a acte simbòlic per expressar el rebuig a les violències contra les dones. Tots els ajuntaments, a més, s’han sumat al Manifest unitari del 25. Finalment, alguns municipis (Prats de Lluçanès, Sant Boi de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau) faran un taller de flors de paper de color lila que el dia 25 plantaran per les jardineres, parterres o finestres i balcons de les cases dels pobles.

A banda d’aquests actes conjunts, molts municipis han organitzat altres activitats que podeu consultar en la programació.

Des del Consorci del Lluçanès i gràcies a l’impuls de la Comissió local contra les violències masclistes, s’ha donat suport a aquestes iniciatives. A més el Consorci està portant des de principis de novembre i fins a principis de desembre uns tallers de conta-contes coeducatius i tallers sobre estereotips de gènere per Educació infantil i primària de les escoles del territori. L’objectiu és educar en la igualtat els infants des de ben petits com a la millor eina per a la prevenció de la violència de gènere. Es compta amb el suport del CRP Osona (extensió de Perafita).

Des de l’Àrea Bàsica de Salut del Lluçanès també han volgut reivindicar aquesta data i per això s’està preparant una exposició a les entrades dels consultoris mèdics d’Olost, Prats de Lluçanès i St. Bartomeu.
Finalment, des de Joventut del Lluçanès, i amb coordinació amb l’Institut Castell del Quer es muntarà una exposició sobre les dones que han estat víctimes de feminicides l’any 2020.

El Consorci del Lluçanès s’ha adherit al manifest 25N 2020.

Animem a participar dels diferents actes i a compartir les vostres fotos amb l’etiqueta #25NLluçanès a les xarxes.

Comparticions