En el marc de la Fira de l’Hostal del Vilar 2023, des del Consorci del Lluçanès, amb el suport de Xarxa Productes de la Terra i amb la col·laboració de  l’Ajuntament de Sant Agustí de Lluçanès, Cal Siller i l’organització de la Fira, s’organitza la segona edició del Concurs de Ratafia artesana amb l’objectiu de promoure l’elaboració tradicional d’aquest licor, un dels més populars dels Països Catalans.  

El dijous 28 de setembre, dia de la Fira de l’Hostal del Vilar, a la 1 del migdia, tindrà lloc un tast popular gratuït de les ratafies participants en el concurs i, a continuació l’entrega de premis. 

Per participar en el concurs caldrà entregar una ampolla amb 0,5 litres de ratafia d’elaboració pròpia de l’any 2022 o 2023 sense etiquetes ni distintius.

1) Llocs d’entrega: 

  • Al Consorci del Lluçanès: Del 12 al 27 de setembre, de dilluns a divendres de 9h a 15h. C/ Vell, 3, Santa Creu de Jutglar 08515 (Olost).
  • A la Fira de l’Hostal del Vilar: El 28 de setembre de 10h a 11:30h. Els plans de l’Hostal del Vilar 08589 (Sant Agustí de Lluçanès)

2) Normes:

– La ratafia presentada ha d’haver estat elaborada amb mètodes artesans i amb base d’aiguardent o anís.

– La ratafia presentada ha d’incloure nous verdes i també de forma opcional diferents herbes, flors, fruits, arrels i espècies a criteri.

– L’organització transvasarà cada ratafia a un envàs de vidre transparent per unificar-ne la presentació.

– Tots els productes entregats quedaran a disposició de l’organització per la deliberació del jurat i pel tast popular que es farà el 28 de setembre a la Fira de l’Hostal del Vilar.

3) Jurat: 

El jurat estarà format per diferents persones relacionades amb el món gastronòmic i periodístic:

2 persones del món de la restauració al Lluçanès
1 mestre xocolater
1 periodista

4) Premi

Premi a la millor ratafia del concurs: 1 lot productes locals del Lluçanès (valorat en 100€).

Els premis es lliuraran en el marc de la Fira de l’Hostal del Vilar a partir de les 13:00h.

En cas de dubtes sobre el funcionament del concurs, podeu contactar amb el Consorci del Lluçanès al telèfon 93 888 00 50 o al correu electrònic consorci@consorci.llucanes.cat.

 

Comparticions