El 28 de juny és el Dia per l’alliberament Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual, Intersexual i Queer i des del Consorci del Lluçanès i tots els ajuntaments ens sumem a la jornada amb una penjada de banderes a tots els balcons dels ajuntaments i amb la campanya “Orgull de poble”.

Per primera vegada un 28 de juny, a tots els pobles del Lluçanès onejarà la bandera irisada com a símbol de respecte,  tolerància i igualtat dels drets i les llibertats de les persones LGTBIQ+. És una proposta conjunta de les regidories d’Igualtat dels ajuntaments del Lluçanès.

Al llarg de la setmana es podran llegir diverses publicacions a les xarxes socials amb la campanya “Orgull de poble” perquè volem que el Lluçanès sigui un territori amable i segur on totes les persones puguin ser lliures de viure la seva identitat de gènere i la seva orientació sexual sense por a la discriminació.

Alguns municipis aprofitaran la penjada de la bandera per fer la lectura del manifest, com és el cas d’Olost, que ha programat aquest acte el mateix dia 28, a les 10.30h, a davant de l’Ajuntament.

D’altra banda, el dissabte 29 de juny, a Sant Bartomeu del Grau, a 2/4 de 10 del vespre, tindrà lloc l’acte més especial: un sopar on es podrà escollir entre carn (botifarra) o peix (sardines) seguit d’un espectacle d’humor amb la Drag Queen a la catalana “La Megapubilla” i una festa “petarda” amb els millors clàssics dels 80, 90 i 2000 per tancar la nit (entrades del sopar a 6€: https://padel.sbg.cat/esdeveniments). Tots els assistents rebran un regal de commemoració del 28J i, a més, durant el sopar es lluiran les estovalles creades per persones de diferents municipis del Lluçanès que durant tot el mes de maig  han realitzat en els tallers creatius “De tots colors”.

El 28J es celebra en record als fets ocorreguts el 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, on va tenir lloc una batuda policial al local gai Stonewall Inn. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava de forma contundent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia; gairebé en tres dies d’aldarulls es va ocasionar una autèntica batalla campal. Aquest fet va propiciar escollir aquest dia com fet reivindicatiu i festiu per l’alliberament.

Consulta tota la informació.

Comparticions