“Introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges al Lluçanès” és el nom del curs que es portarà a terme el 8, 9 i 10 de juliol al Consorci del Lluçanès a Santa Creu de Jutglar (Olost) i a Perafita (obrador artesanal de Formatges Betara).

Va dirigit a persones aficionades al formatge que vulguin testejar si els agradaria iniciar-se en l’elaboració de formatges de forma professional i s’emmarca en la Universitat d’Estiu de la UVic – UCC.

El curs té per objectiu principal donar uns coneixements bàsics sobre l’elaboració de formatges  (quallada enzimàtica, quallada làctica, recuit com a producte fresc) i inclou visites a les explotacions de la Ruta de la Llet del Consorci del Lluçanès. En total seran 16 hores de formació i l’alumnat rebrà un certificat d’aprofitament emès per la Universitat de Vic.

El cost de la inscripció és de 120 euros per alumne i s’aplicarà un 10% de descompte a aquelles persones que siguin estudiants de la Universitat de Vic, estiguin en situació d’atur o bé estiguin donats d’alta en règim agrari. Les inscripcions ja estan obertes a: www.uvic.cat/formacio-continua/ca/cursos-i-jornades/ciencies-tecnologia-i-enginyeria/introduccio-les-principals-tecnologies

El Lluçanès ja és un referent de la formació en l’àmbit de la formatgeria ja que des de fa 6 anys porta a terme formació en aquest àmbit: curs de Formatgeria de FOAP (2013-2015), i curs propi a través de la Universitat de Vic “Curs d’especialització en Formatgeria artesana” (cursos 2016-17 i 2017-18).

El curs compta amb la col·laboració de l’empresa lacto-tex, Formatges Betara i la Diputació de Barcelona.

Podeu consultar el programa del curs

Comparticions