Amb un infant amb mascareta a la portada, l’agenda escolar pel curs 20-21, que avui tots els nens i nenes de les escoles del Lluçanès tindran a les mans, tracta de fer-los reflexionar sobre aquelles coses que no canvien: la necessitat de les persones a viure al costat d’altres persones, la convivència, la comunitat, el sentir-se part d’un grup i els vol fer adornar que a l’escola, a casa, al poble i al món som un equip i ens cal fer camí junts.

Des de fa una colla d’anys el Consorci del Lluçanès i el Centre de recursos pedagògics, extensió de Perafita, amb col·laboració amb les escoles, dissenyen les agendes escolars i al llarg dels anys les han dedicat a diferents temàtiques. Enguany s’ha cregut oportú, i com a resposta a la situació actual marcada per conductes més individualistes arran de les mesures per afrontar la pandèmia de la Covid-19, posar el focus al sentit de comunitat i l’educació emocional.

Com cada any hi ha una versió per Educació Primària i una per Educació Infantil.

Pel que fa a les Escoles Bressol, el Consorci del Lluçanès també ha coordinat l’entrega d’unes agendes específiques per aquesta etapa educativa a la majoria de centres del territori.  En el cas dels municipis de Perafita, Alpens i St. Boi de Lluçanès, s’ha apostat per un nou sistema d’agenda que prescindeix del paper, més adaptat a les necessitats actuals i que es concreta en l’ús d’una plataforma online creada específicament per a les Escoles Bressol.

A alumnes, mestres, famílies, comunitat educativa: bon inici de curs!

Comparticions