Un curs més, el Consorci del Lluçanès dona suport a les escoles del Lluçanès en el projecte CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola) de la Diputació de Barcelona.

Aquest any hi participen les escoles: FEDAC Prats i Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès, Terra Nostra d’Olost, Escola La Monjoia de Sant Bartomeu del Grau i Escola els Roures de St Feliu Sasserra, amb un total de 102 nens i nenes.

El projecte es porta a terme al llarg de tot el curs escolar, durant el qual l’alumnat crearà una cooperativa, presentant els documents pertinents per obtenir l’alta al registre de cooperatives escolars del Lluçanès i el número de CIF corresponent.

Dissenyaran la seva imatge corporativa; crearan uns prototips; realitzaran un estudi de mercat per definir els productes o serveis amb més sortida al mercat; cercaran les fonts de finançament; faran les compres, si cal, de les matèries primeres; produiran els productes, i finalment els vendran el mes de maig al mercat dels diumenges de Prats de Lluçanès conjuntament totes les cooperatives escolars.

Per tancar el projecte, faran la donació d’un percentatge dels beneficis a una entitat social o ONG. Mentrestant l’alumnat anirà treballant transversalment valors com la responsabilitat, la democràcia en la presa de decisions, la creativitat, l’assumpció de riscos, la resolució de conflictes, el treball en equip, i un llarg etc.

Durant aquestes setmanes d’octubre els joves i les joves cooperativistes han participat al “Taller de Constitució de la cooperativa”, impartit pels tècnics/ques d’educació i d’empresa i emprenedoria del Consorci del Lluçanès.

Aquest primer taller els ha servit per resoldre dubtes sobre les diferències entre una empresa cooperativa i una empresa mercantil; què és el Codi d’Identificació Fiscal (CIF); saber per què són importants els estatuts en una cooperativa. Ara a ells i elles els toca decidir els càrrecs de president/a, secretari/a i tresor/a, necessaris per a constituir-se, les funcions que comporten cadascun d’ells i com escollir-los, i també han reflexionat sobre els valors intrínsecs que comporta treballar amb aquesta fórmula.

Escola Terra Nostra d’Olost

 

Escola FEDAC Prats

 

Escola Lluçanès de Prats

 

Escola La Monjoia de Sant Bartomeu del Grau

Escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra

Comparticions