Des del Consorci del Lluçanès i Lluçanès Jove s’han creat materials informatius per ajudar als joves i a les famílies en la tria sobre què estudiar després de l’ESO.

 

Guia de l’oferta educativa de post-obligatòria (ESO i BAT) a prop del Lluçanès

A la recta final de curs, és el moment que l’alumnat de 4t d’ESO ha de decidir cap on encaminar la continuïtat dels seus estudis. Tots aquells que hagin obtingut el graduat optaran pel batxillerat (que en la majoria de les seves modalitats s’ofereix a l’Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès) o bé pels cicles formatius de grau mitjà.

Us oferim una guia amb l’oferta de Cicles Formatius agrupat per famílies professionals i BAT que s’ofereixen als centres de a prop del Lluçanès (Osona, Berguedà i Bages). A cada família professional, hi trobareu els cicles de grau mitjà i grau superior i el nom dels centres on s’ofereix i també les pàgines web i els contactes dels centres. L’objectiu és ajudar a l’alumnat i a les famílies a poder localitzar de manera més àgil on poden cursar els estudis que els interessa.

Podeu consultar la guia aquí.

 

Guia de l’oferta de Programes de Formació i Inserció

Aquelles persones joves que no obtinguin el graduat tenen a l’abast diverses propostes de PFI (Programes de Formació i Inserció).

L’objectiu dels PFI és proporcionar la formació bàsica i professional necessària per a la incorporació al món laboral o per a l’accés posterior a un cicle de formació professional de grau mitjà.

Els PFIs s’estructuren en mòduls de formació professional per a l’adquisició de competències professionals pròpies de la modalitat escollida (que combinen hores lectives dins el centre educatiu i hores de formació pràctica en empreses), mòduls de formació general per a l’adquisició de competències instrumentals bàsiques, així com accions de seguiment i orientació a l’alumne.

S’ha creat una guia amb l’oferta de PFI a Osona, Berguedà i Bages que podeu consultar aquí.

 

Jornades de portes obertes als centres educatius

Durant els propers dies hi haurà jornades de portes obertes a diferents centres educatius. És una gran oportunitat per conèixer els estudis i els centres amb profunditat a través de les xerrades que s’ofereixen.

Podeu consultar les dates de cada centre aquí.

 

Calendari de preinscripcions

Tingueu present el següent calendari:

Del 20 al 26 d’abril –  Batxillerat

Del 12 al 18 d’abril – CFGM (alumnat amb continuïtat)

Del 9 al 15 de maig –CFGM (resta d’alumnat)

Del 26 de maig a l’1 de juny – CFGS i CFGS Arts plàstiques

De l’1 al 12 de maig – PFI

Del 12 al 18 d’abril i del 9 al 15 de maig- CFGM Arts plàstiques i disseny

 

Webs de referència que us poden ajudar:

www.osonajove.cat/capsula

www.preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/

www.queestudiar.gencat.cat/

www.triaeducativa.gencat.cat

 

Si necessiteu orientació acadèmica no dubteu amb contactar amb el Servei de Joventut del Lluçanès:

Luca Reventós lreventosg@ccosona.cat 699 20 05 44

Comparticions