El Consorci del Lluçanès va rebre el premi a la Millor iniciativa de desenvolupament rural a través del turisme dins l’edició de la III edició dels Premis del Turisme Rural Sostenible impulsat per Turalcat.

El premi Premi que es concedia a entitats sense ànim de lucre i administracions públiques que treballessin dins l’àmbit català i que haguessin posat en marxa un projecte o actuació rellevant destinada a impulsar el desenvolupament d’una àrea determinada de la Catalunya rural a partir del desenvolupament del sector turístic, i reconeixia el paper de les administracions en la creació de iniciatives turístiques en el marc de la sostenibilitat. El premi va recaure per les rutes agroalimentàries del Lluçanès: Ruta del Pa i Ruta de la Llet

L’objectiu prinicpal dels premis és contribuir a fer difusió de les millors iniciatives den el camp de la sostenibilitat per tal d’impulsar el creixement del turisme a les àrees rurals de forma progressivament més sostenible, no únicament ambiental sinó també social, econòmica i cultural. En aquest sentit, el jurat va destacar que iniciatives com les rutes agroalimentàries del Lluçanès contribueixen a crear productes turístics molt arrelats i comptant amb la col·laboració público-privada.

Els premis es entregar a Vilafranca del Penedès i hi van assistir representats de la Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Vilafranca i Turalcat.

Comparticions