Arriba el moment de decidir què fer després de l’ESO. És per això que, des del Consorci del Lluçanès i Lluçanès Jove, s’ofereixen materials informatius per ajudar els joves i les famílies en la tria sobre què estudiar després de l’ESO.

Guia de l’oferta educativa post-obligatòria a prop del Lluçanès

A la recta final del curs escolar, és el moment en què l’alumnat de 4t d’ESO ha de decidir cap on encaminar la continuïtat dels seus estudis. Tots aquells que hagin obtingut el graduat optaran majoritàriament o bé pel batxillerat (que en la majoria de les seves modalitats s’ofereix a l’Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès) o bé pels cicles formatius de grau mitjà.

Us oferim una guia amb l’oferta de Cicles Formatius agrupat per famílies professionals i BAT que s’ofereixen als centres educatius més propers al Lluçanès (Osona, Berguedà i Bages). A cada família professional, hi trobareu els cicles de grau mitjà i grau superior i el nom dels centres on s’ofereix. També podreu trobar-hi les pàgines web i els contactes dels centres. L’objectiu és ajudar a l’alumnat i a les famílies a poder localitzar de manera més àgil on poden cursar els estudis que els interessa.

Podeu consultar la guia amb l’oferta de Batxillerat i Cicles formatius aquí.

Guia de l’oferta de Programes de Formació i Inserció

Aquelles persones joves que no obtinguin el graduat tenen a l’abast diverses propostes de PFI (Programes de Formació i Inserció).

L’objectiu dels PFI és proporcionar la formació bàsica i professional necessària per a la incorporació al món laboral o per a l’accés posterior a un cicle de formació professional de grau mitjà.

Els PFIs s’estructuren en mòduls de formació professional per a l’adquisició de competències professionals pròpies de la modalitat escollida (que combinen hores lectives dins el centre educatiu i hores de formació pràctica en empreses), mòduls de formació general per a l’adquisició de competències instrumentals bàsiques, així com accions de seguiment i orientació a l’alumne.

S’ha creat una guia amb l’oferta de PFI a Osona, Berguedà i Bages que podeu consultar aquí.

Jornades de portes obertes als centres educatius

Durant les properes setmanes hi haurà jornades de portes obertes a diferents centres educatius. És una gran oportunitat per conèixer els estudis i els centres amb profunditat a través de les xerrades que s’ofereixen.

Podeu consultar les dates de cada centre aquí.

Calendari de preinscripcions 2024

Tingueu present el següent calendari:

Del 18  al 25 d’abril –  Batxillerat

Del 24 al 30 de maig – CFGM i CFGS

Del 2 al 9 de maig– PFI

Webs de referència que us poden ajudar:

www.osonajove.cat/capsula

www.preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/

www.queestudiar.gencat.cat/

www.triaeducativa.gencat.cat

Si necessiteu orientació acadèmica no dubteu amb contactar amb el Servei de Joventut del Lluçanès:

Martí Serrat: mserrata@ccosona.cat / 699 20 05 44

Comparticions