Amb la publicació del primer conte La mallerenga blava i el camí de la llet. Una aventura a Perafita, el Consorci del Lluçanès ha iniciat una col·lecció de contes sobre el Lluçanès.

Els contes, destinats a públic familiar, tractaran diferents àmbits patrimonials del Lluçanès i tindran com a protagonista una mallerenga blava, que serà l’element conductor en les diferents aventures.

Aquest primer conte tracta el tema del recorregut que fa la llet des del seu origen, els animals (ovelles, cabres i vaques), fins arribar a transformar-se en formatge, i té com a rerefons el producte agroturístic de la Ruta de la Llet. Anna Obiols, autora del conte, ha desenvolupat l’aventura de la mallerenga, que s’ha ambientat principalment a Perafita. Joan Subirana (Subi), il·lustrador del conte, hi ha representat diferents espais naturals, paisatges i elements culturals i patrimonials del municipi.

L’edició del conte ha estat coordinada per les àrees de Desenvolupament Rural, Educació i Turisme i Patrimoni del Consorci del Lluçanès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Perafita i el suport de la Diputació de Barcelona i Xarxa de Productes de la Terra.

El divendres 2 de febrer, en el marc dels actes de la Festa de la Candelera, es presentarà el conte a Perafita. L’acte tindrà lloc a les 17.30h, a Cal Prat (Altell), i comptarà amb la presència de l’autora i l’il·lustrador, els quals desenvoluparan una activitat on es narrarà i il·lustrarà en directe la història.

L’activitat comptarà amb una persona que interpretarà el conte amb llengua de signes, una aposta per l’accessibilitat a persones amb discapacitats auditives.

Aquest mateix dia es podrà comprar el conte signat pels autors (pagament en efectiu).

Properament, el conte es podrà comprar a diferents establiments del Lluçanès, entre els quals:

  • Consorci del Lluçanès – Carrer Vell, 3. Santa Creu de Jutglar (Olost)
  • Cal Lila – Passeig Lluçanès 5. Prats de Lluçanès
  • Cal Siller – Carrer Major, 38. Prats de Lluçanès
  • Agents  vinculats a la Ruta de la Llet.

Comparticions