El passat 1 de juny es va celebrar a l’escola bressol el Cargol de Sant Boi de Lluçanès els dos últims tallers del cicle d’activitats per a la petita infància d’aquest curs escolar 2021-2022. Es tractava d’un taller de contes teatralitzats per gaudir amb família que va anar a càrrec de l’EMAL i que va comptar amb la participació de 13 famílies.

Des de l’octubre i fins el juny s’han programat un total de 12 activitats. Cinc d’elles han estat xerrades adreçades a famílies i educadores i la majoria s’han portat a terme en format on line. Les temàtiques tractades han estat l’alimentació a la petita infància, l’art de posar límits, rimes i moviment, psicomotricitat i neurociència.

La resta han estat tallers on els infants i les famílies han estat els protagonistes. S’han programat de manera descentralitzada a diferents municipis del territori. El primer trimestre va ser l’escola bressol La Pitota que va acollir dos tallers de rimes, jocs de falda i moixaines. El segon trimestre van tenir lloc dos tallers de psicomotricitat a l’escola Terra Nostra d’Olost. Finalment, el tercer trimestre es va celebrar un taller de ciències a Perafita i dos tallers de teatre a Sant Boi de Lluçanès. En total han gaudit de les activitats 225 persones de diferents municipis del territori.

Els objectius d’aquest programa són enfortir els vincles de pares i mares amb els seus fills i filles; debatre, reflexionar i formar-se sobre criança i educació; dinamitzar i donar a conèixer les escoles bressol municipals com espais educatius més enllà del temps lectiu i afavorir la coneixença i les relacions entre famílies de diferents municipis del Lluçanès.

De cara al setembre es programaran noves activitats pel curs 2022-2023, se’n farà difusió pels canals habituals del Consorci del Lluçanès.

Comparticions