El calendari 2020 es centrarà en els ecosistemes aquàtics del Lluçanès. El calendari, que combina fotografia i il·lustració, pretén donar a conèixer alguns dels ecosistemes aquàtics continentals del territori.

L’aigua és vida  i a cada poble del Lluçanès trobem diferents punts d’aigua; espais de gran valor ecològic i social (rius, rieres, torrents, fonts, zones humides, safareigs, salts, embassaments o pantans i basses). Llocs estimats pels veïns i veïnes, espais de trobada, de gaudi o treball. Són espais que tenen nom, històries o llegendes.

El calendari del Lluçanès recull les festes, trobades, aplecs i activitats que es realitzen anualment als pobles del Lluçanès, i de la mà dels experts del Centre de Camadoca (ADEFFA), cada últim dissabte de mes es programaran unes sortides ambientals a cada municipi per explorar l’ecosistema aquàtic proposat i donar a conèixer aquests espais.

A través de diferents activitats s’exploraran quines són les principals espècies de fauna i flora que s’hi poden trobar i es visualitzaran les seves majors problemàtiques ambientals. També s’aprendran les claus principals per a la seva conservació. Les dates de les activitats estan senyalades al calendari amb una gota d’aigua. Per participar a les activitats guiades es requerirà inscripció prèvia!

 

Comparticions