Després d’una passada edició del BAP que es va portar a terme de forma virtual, aquest any 2021 es recupera la presencialitat del Benvinguts a Pagès.

Durant el cap de setmana 2 i 3 d’octubre tres explotacions del Lluçanès (Mas Terricabras, Formatges de Lluçà i el Soler de n’Hug) oferiran visites guiades gratuïtes que permetran a la ciutadania conèixer l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i experimentar la vida a pagès. Per poder participar de les visites caldrà fer la reserva a través del portal benvingutsapages.cat .

Així Benvinguts a Pagès s’adapta a la situació de pandèmia i per això serà obligatori fer la reserva prèvia de les visites gratuïtes a les explotacions a través de la pàgina web. En paral·lel, es respectaran les mesures de seguretat i prevenció vigents en cada moment en què destaquen l’ús de la mascareta, el rentat de mans i la distància de seguretat durant les visites.

Un cop finalitzades les visites, els assistents podran omplir el rebost i comprar els productes de les explotacions sense intermediaris. Aquest any, com a iniciativa del Consorci del Lluçanès, els compradors del Benvinguts a Pagès del Lluçanès i Osona s’emportaran com obsequi una bossa isotèrmica per conservar en bones condicions els productes comprats.

Benvinguts a Pagès La Festa promou que s’estableixi una relació de confiança entre els pagesos i pageses i la ciutadania amb la fidelització de nous públics, que aprenen a valorar la feina que hi ha darrere cada producte i adquireixen una major consciència de la importància del sector primari a Catalunya.

Per altra banda s’ha organitzat una activitat complementària a Olost: Bocins d’Olost: vine a tastar els productes locals (preu: 5€). Una activitat, emmarcada dins la Fira del formatge de pastor i llet crua, que mostrarà als participants els productes ‘estrella’ del poble. Es farà una presentació de cadascun d’ells i tot seguit els tastaran. Els productes són dels forns d’Olost (Cal Parra i Sant Adjutori), la carnisseria Cal Serrat, la cerveseria Kibus i les formatgeries Betara i Reixagó. Tots són d’elaboració pròpia i en alguns casos han estat premiats o compten amb ingredients típics del territori, com el blat forment.

Allotjaments que ofereixen promocions (Les Vinyes Grosses) i Restaurants que treballen amb productors del seu entorn (Bar Sport, Restaurant La Mola o La Primitiva) completen l’oferta de tot un cap de setmana en què sereu Benvinguts a Pagès.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Ramaderia, a través de Prodeca, i del departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren al projecte la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

Des del Consorci del Lluçanès, com a Delegats del Benvinguts a Pagès, donem suport i col·laborem activament amb el projecte.

 

Comparticions