El cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre el Lluçanès se suma a la festa del ‘Benvinguts a Pagès’, un cap de setmana de portes obertes per viure l’origen del que mengem.

Aquest dijous 22 de setembre va tenir lloc la presentació pública de l’edició d’enguany a les Cabres d’en Peyu. A l’acte hi va assistir el president del Consorci del Lluçanès, Marc Sucarrats i representants de les explotacions visitables. Així com altres d’altres explotacions participants d’Osona, restaurants, allotjaments, organitzadors d’activitats complementàries i representants polítics i tècnics.

Sucarrats va destacar la importància d’aquest projecte que té per objectiu ensenyar i posar en valor el dia a dia dels pagesos i pageses, una feina molt important tant pel Lluçanès com pel conjunt del país.

En aquesta edició, durant el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre obriran les seves portes quatre explotacions del Lluçanès: Mas Terricabras, Formatges de Lluçà, Soler de n’Hug i Betara que oferiran visites guiades gratuïtes que permetran a tots els visitants conèixer el seu ofici i l’origen dels aliments.

A més s’hi afegeixen diferents activitats (de pagament) que complementen aquest cap de setmana: taller d’elaboració de formatge fresc a l’obrador a El Quall (Alpens) a càrrec de La Petita Ànima, taller: Descobreix la tòfona (Santa Eulàlia de Puig-oriol) de Noir et Blanc i Bocins d’Olost, una activitat per conèixer i degustar productes locals (Olost) a través de l’Associació Olost Viu.

Vuit allotjaments i tres restaurants que treballen amb productors del seu entorn completen l’oferta de tot un cap de setmana a pagès.

En les darreres quatre edicions presencials 4.182 persones han vingut a conèixer la feina a pagès al Lluçanès a través del Benvinguts a Pagès.

Des del Consorci del Lluçanès, com a entitat que treballa per totes  les persones, ajuntaments i empreses del Lluçanès, us convidem a gaudir-ne.

Comparticions