Aquest dimarts 25 d’abril s’ha celebrat al Parlament de Catalunya, la taula rodona ‘Dones al món rural i marítim, motors de progrés’. L’acte s’emmarcava en el cicle ‘La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país’ i va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

A aquesta sessió hi van assistir algunes dones del Lluçanès que van voler seguir de prop les propostes i reivindicacions de les dones del món agrari i marítim de Catalunya.

A la taula rodona va quedar palesa la bona formació i iniciativa empresarial de les noves generacions de dones pageses, que han decidit per iniciativa pròpia dedicar-se a les activitats agràries i pesqueres. També van posar l’accent en les dificultats que pot suposar, sobretot en l’àmbit pesquer, les desigualtats de gènere o encara el pes que recau sobre la dona en la conciliació de la vida professional amb la familiar, entre d’altres.

Per a mitigar aquesta situació, el govern de la Generalitat ha elaborat el programa de dones del món rural i marítim de Catalunya 2016-2020 que pretén treballar per a la millora dels drets i la qualitat de vida de les dones al món rural.  Aquest programa contempla, doncs actuacions que incideixin en l’estructuració de la dona rural, potenciant la seva participació en la presa de decisions, la millora de la seva visibilitat o la incorporació de la transversalitat de gènere en les polítiques del sector agrari i marítim.

La jornada va acabar amb una breu visita a les dependències del Parlament.

Comparticions