Del 5 al 21 d’abril, i en el marc de la Fira Làctium de Vic, diversos restaurants d’Osona i el Lluçanès i el col·lectiu Osona Cuina introdueixen formatges de productors locals a la seva carta, tant en plats dolços com salats. Algunes de les propostes ja formen part de la carta habitual dels restaurants mentre que d’altres s’han creat expressament per a l’ocasió.
Aquestes són les propostes de la campanya #PlatLactium que es poden trobar al Lluçanès:
Postres artesanes Santa Eulàlia – Cal Trumfo. Recuit de drap de Postres Artesanes Santa Eulàlia amb verdures i anxoves.
Formatges Lluçà – Cafè del Mig. Coca torrada, sobrassada, mel i formatge de cabra Prior de Formatges de Lluçà. Cannoli farcit amb mousse de ricotta de formatge de cabra de Formatges de Lluçà
Formatges Betara – Fonda Sala. Macarrons farcits de faisà amb crema de formatge d’ovella madurat de Betara
El restaurant Mas Monells també participarà a la campanya amb un Caneló cruixent d’ànec amb crema de formatge Esgratinyat del Molí de la Llavina, de Centelles.
Consulta en aquest enllaç tots els restaurants que participen en la campanya i els plats que ofereixen.
A banda de la participació en aquesta campanya, els formatges del Lluçanès també seran presents en un tast que programa el Làctium el proper dissabte 20 d’abril a les 18.30 h. L’activitat presentarà una bona mostra dels projectes formatgers d’Osona i el Lluçanès, en companyia d’altres productes artesans fets al territori.
També en el marc del Lactium, el diumenge 21 d’abril a les 12 del migdia, el Consorci del Lluçanès, amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra, convidarà els públic de la fira a gaudir del conte il·lustrat ‘La mallerenga blava i el camí de la llet’.