Del 5 al 21 d’abril, i en el marc de la Fira Làctium de Vic, diversos restaurants d’Osona i el Lluçanès i el col·lectiu Osona Cuina introdueixen formatges de productors locals a la seva carta, tant en plats dolços com salats. Algunes de les propostes ja formen part de la carta habitual dels restaurants mentre que d’altres s’han creat expressament per a l’ocasió.

Aquestes són les propostes de la campanya #PlatLactium que es poden trobar al Lluçanès:

Postres artesanes Santa Eulàlia – Cal Trumfo. Recuit de drap de Postres Artesanes Santa Eulàlia amb verdures i anxoves.

Formatges LluçàCafè del Mig. Coca torrada, sobrassada, mel i formatge de cabra Prior de Formatges de Lluçà. Cannoli farcit amb mousse de ricotta de formatge de cabra de Formatges de Lluçà

Formatges BetaraFonda Sala. Macarrons farcits de faisà amb crema de formatge d’ovella madurat de Betara

El restaurant Mas Monells també participarà a la campanya amb un Caneló cruixent d’ànec amb crema de formatge Esgratinyat del Molí de la Llavina, de Centelles.

Consulta en aquest enllaç tots els restaurants que participen en la campanya i els plats que ofereixen.

A banda de la participació en aquesta campanya, els formatges del Lluçanès també seran presents en un tast que programa el Làctium el proper dissabte 20 d’abril a les 18.30 h. L’activitat presentarà una bona mostra dels projectes formatgers d’Osona i el Lluçanès, en companyia d’altres productes artesans fets al territori.

També en el marc del Lactium, el diumenge 21 d’abril a les 12 del migdia, el Consorci del Lluçanès, amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra, convidarà els públic de la fira a gaudir del conte il·lustrat ‘La mallerenga blava i el camí de la llet’.

Consulta la programació completa.

Comparticions