El curs escolar s’està acabant i, enguany, d’una manera molt diferent de l’habitual. Però, igual que cada any, a la recta final de curs és el moment que l’alumnat de 4t d’ESO ha de decidir cap on encaminar la continuïtat dels seus estudis. Molts d’ells optaran per el batxillerat (que en la majoria de les seves modalitats s’ofereix a l’Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès) o bé per als cicles formatius de grau mitjà.

Sovint hi ha dubtes i la decisió no és fàcil. Per això el Consorci del Lluçanès aporta a l’alumnat i famílies alguns recursos per donar suport en la presa de decisions.

NOVETAT: Després de l’ESO, què?

Una guia que recull la Formació Professional a prop del Lluçanès. El Consorci del Lluçanès ha elaborat aquest any una guia que recull tots els cicles formatius de grau mitjà, i també de grau superior, que es poden realitzar en diferents centres educatius de prop del Lluçanès, aproximadament a un màxim de 30 minuts. Per cada cicle inclou tots els centres on es pot cursar i s’hi relacionen les webs i els contactes. L’objectiu és ajudar a l’alumnat i a les famílies a poder localitzar de manera més àgil tota la formació que tenen a l’abast.

Consulta tota l’oferta educativa post-obligatòria a prop del Lluçanès aquí.

Fins el 20 de maig: servei d’assessorament en línia

Es tracta d’un servei de suport a l’orientació personalitzat que es realitza des del Consell Comarcal d’Osona. A través del següent enllaç es pot sol·licitar cita per l’assessorament. A aquesta web, a més, s’hi pot trobar molta informació útil que pot ajudar en aquest moment de transició educativa: com decidir, autoconeixement, oferta acadèmica, mercat laboral, recursos per orientar-te, etc.

Xerrada en streaming adreçada a famílies: Com podem ajudar a escollir als nostres fills i filles?

Per altra banda, el dimecres 29 d’abril a les 18h tindrà lloc la xerrada: Com podem ajudar a escollir als nostres fills i filles? A càrrec de Alba Muñoz (Fem Pedagogia). Es podrà seguir de forma telemàtica i només és necessari que feu la vostra inscripció aquí. 

Comparticions