La situació excepcional que viu el país a causa de la pandèmia del coronavirus està generant nous dubtes i preocupacions en diferents sectors. Des que va començar el període de confinament des del Consorci no ens hem aturat, seguim treballant més que mai des de casa, aportant nous recursos i projectes adaptats al moment que estem vivint per a les persones, organitzacions i ajuntaments del Lluçanès. El nostres serveis tècnics, d’assistència i assessorament continuen estant a la teva disposició per tot el que necessitis. A continuació, trobaràs algunes línies de treball engegades durant els darrers dies.

ACCIÓ SOCIAL: PROMOURE UN ENVELLIMENT ACTIU, TOT I EL CONFINAMENT I SUPORT A LES FAMÍLIES MÉS VULNERABLES

S’ha elaborat una guia amb recomanacions i consells dirigits a la gent gran amb l’objectiu d’alleugerir la situació de confinament i continuar promovent un envelliment actiu a tots els municipis del Lluçanès. La pots consultar al web: www.llucanes.cat.

D’altra banda, s’estan realitzant trucades de seguiment a totes les persones que assisteixen a les diferents activitats d’envelliment actiu amb l’objectiu de mantenir-hi el contacte. A més, hem treballat intensament per a coordinar tots els recursos assistencials de la comarca, hem donat suport als grups de voluntaris i iniciatives, i hem posat especial atenció a les famílies vulnerables i al seu proveïment.

L’EMAL CONTINUA LA SEVA ACTIVITAT A DISTÀNCIA

L’Escola de Música i Arts del Lluçanès s’ha posat a disposició de l’alumnat per tal de poder continuar amb la seva activitat docent. El professorat manté el seu horari lectiu fent classes per videoconferència, enviant periòdicament material a les famílies i comentant vídeos que ens envia l’alumnat per tal de fer un seguiment i donar-los eines per millorar. Tot i així, es bonificaran les quotes mentre duri el confinament.

PROPOSTES DE RECERCA DE FEINA

Busques feina? Saps com començar a fer la cerca? Des del Servei d’Ocupació del Lluçanès hem elaborat una sèrie de propostes per aquelles persones que estan buscant feina, perquè aquests dies excepcionals de confinament es converteixin en una oportunitat per trobar feina o buscar-ne una que encaixi millor amb les teves necessitats.

També es continua amb la gestió d’ofertes i realització d’entrevistes per trobar les persones que millor encaixin amb el perfil demandat. El Servei ha elaborat una guia per saber com afecten els ERTOs a les persones treballadores.

Per qualsevol consulta, assessorament i/o orientació pots contactar amb les tècniques de l’àrea, a través del WhatsApp 607 159 511 o als correus electrònics insercio@consorci.llucanes.cat o ocupacio@consorci.llucanes.cat.

FORMACIÓ EN LÍNIA

Ben aviat podràs consultar la guia-recull de webs on trobar tot tipus de cursos per fer en línia. Del 30 de març al 10 d’abril i del 6 al 17 d’abril s’organitzen dues edicions del curs en línia de neteja, desinfecció i prevenció de contagis en entorns sanitaris, centres residencials i escolars per dotar al personal de neteja d’aquests centres els elements teòrics i pràctics sobre els protocols de neteja de la Covid-19.

Tot l’alumnat que estava cursant una acció formativa al Consorci en el moment d’inici del confinament, ha rebut suport per seguir practicant des de casa mitjançant webs de referència.

Per a qualsevol consulta pots escriure al correu electrònic formacio@consorci.llucanes.cat

AL COSTAT DE LES EMPRESES I PERSONES TREBALLADORES AUTÒNOMES 

El Servei d’Empresa i Emprenedoria del Consorci posa a disposició de totes les empreses i persones treballadores autònomes del Lluçanès orientació i ajuda al voltant de les mesures urgents i extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social davant aquesta situació excepcional.

Tens dubtes? Necessites més informació sobre les mesures que es poden aplicar en el teu cas o com tramitar-les? Per a qualsevol consulta pots enviar un correu electrònic a empresa@consorci.llucanes.cat

Des del Servei de Desenvolupament Rural s’està en contacte amb els productors i elaboradors agroalimentaris per tal de donar-los eines i recursos per a facilitar la venda directa i contribuir a minimitzar l’impacte de la situació actual. Si creus que necessites diversificar la teva activitat o donar-hi un nou enfoc, pots contactar amb nosaltres enviant correu electrònic a sdr@consorci.llucanes.cat.

ESPORT I SALUT

Des del Servei d’Esports vetllem perquè els monitors/es de programes esportius municipals o del Consorci rebin periòdicament activitats dirigides online, s’anirà enviant pautes d’esport i salut a les xarxes socials i es faran el seguiment dels esdeveniments esportius corresponents.

 

Comparticions