El nou curs escolar 2017-18 ha començat amb una novetat important al Lluçanès: la inauguració de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès amb nens i nenes, joves i adults que gaudiran de l’aprenentatge de la música i les arts en les diferents modalitats d’oferta que ofereix l’escola.

D’una banda els cursos de Llarga durada que inclou cursos d’instrument, llenguatge musical, conjunts instrumentals i vocals i música i moviment a partir de 3 anys. En total en aquest moments hi ha 89 alumnes inscrits en les diverses aules que enguany s’han inaugurat a 5 municipis: Alpens, Olost, Oristà, Prats de Lluçanès i Sant Feliu Sasserra. Totes aquestes classes estan començant entre la setmana passada i aquesta setmana. Encara hi ha places vacants d’alguns instruments i la matrícula és viva al llarg del curs.

D’altra banda l’EMAL ofereix cursos de Curta durada, que són cursos i tallers monogràfics amb una programació trimestral. Per aquesta tardor ja estan programats 5 tallers: un taller de Gralles i percussions a Perafita, un taller de música per nadons a Prats de Lluçanès, un taller d’il·lustració i enquadernament a Sant Martí d’Albars, uns monogràfics de massatge de so a Sant Feliu Sasserra i un de Gyotaku a Santa Creu de Jutglar.

Per tots ells ja hi ha les inscripcions obertes a la web: www.llucanes.cat/emal/oferta-educativa-curta-durada

Finalment, l’EMAL s’ha estrenat, també, amb el projecte de Banda Escolar un projecte comunitari de democratització dels instruments conegut a Catalunya amb el nom de UIUI (Un Nen Un Instrument) a l’Escola Heurom de Perafita del qual se’n beneficiaran els 19 nens i nenes de 1r a 6è de primària els quals setmanalment tindran amb classes d’instruments de vent metall dins l’horari lectiu a la mateixa escola Heurom.

 

   

Comparticions