En motiu de la propera diada del 8 de març, Dia internacional de les Dones, les regidories d’Igualtat dels municipis del Lluçanès i el Consorci del Lluçanès han preparat propostes conjuntes per reivindicar la igualtat entre homes i dones.

A partir d’enguany el cartell del 8 de març estarà dedicat a una dona lluçanesa rellevant en algun àmbit. Aquest any, el protagonitza, Filomena Solà i Bertrana, poetessa i pagesa de Sant Boi de Lluçanès, va viure del 1887 fins el 1971, va escriure diverses poesies i l’any 1947 va publicar el llibre “Un bell racó de Catalunya. Recull de poesies”. Montse Juvanteny, cap d’àrea d’igualtat del Consorci, destaca que amb aquesta iniciativa, “Es tracta de visibilitzar les dones de la nostra comarca i de reconèixer la seva tasca en la vida lluçanesa en alguna època de la història”.

Entre les activitats previstes a diferents pobles hi ha l’acció: Ser dona vol dir… on es convidarà a la població a fer una reflexió acabant aquesta frase en uns cartells i murals, que després es portaran en un espai públic del municipi per fer-ne una exposició col·lectiva. També hi participaran els infants de les escoles i el jovent de l’Institut Castell del Quer.

Des de l’EMAL, Escola de Música i Arts del Lluçanès, es publicaran des del 8  fins el 30 de març a través de les seves xarxes socials diferents vídeos creats per l’alumnat inspirats o amb referències a dones artistes.

A més, els ajuntaments han organitzat diverses activitats com: exposicions, caminades, teatre, concerts, tallers, etc. en una agenda farcida entre el cap de setmana del 6 i 7 de març i tota la setmana següent.

També, com ja van fer el 25-N, el mateix dia 8, els municipis il·luminaran de color lila els edificis dels ajuntaments o altres punts emblemàtics del seu poble.

Animem a participar a tota la ciutadania dels diferents actes i a compartir les fotos amb l’etiqueta #8MLluçanès a les xarxes socials.

Comparticions