Aquest mes de febrer es reprenen les visites guiades a les Joies del romànic del Lluçanès als principals elements patrimonials del romànic del Lluçanès.

Les visites guiades es portaran a terme els mesos de febrer, març, abril i maig a diferents esglésies i conjunts patrimonials romànics de gran rellevància: Sant Pere de Serrallonga, Sant Andreu de Llanars, Sant Salvador de Bellver i el Monestir de Lluçà.

Les visites aniran a càrrec de diferents especialistes en història i art medieval (Marta Fernández, Marianne Blanchart, Xavier Costa, Dani Font) tractaran diferents temàtiques lligades al context històric i cultural en què se situen les esglésies romàniques: l’estructuració territorial en comtats sota el domini del poder carolingi, la litúrgia medieval i els rituals que estructuraven la vida social, la repoblació impulsada per Guifré el Pelós, o l’activitat canonical.

El programa de visites en època d’hivern i primavera permetrà desestacionalitzar les activitats culturals i patrimonials i oferir visites a les joies del romànic del Lluçanès en èpoques de menys oferta cultural.

Les activitats, organitzades pel Consorci del Lluçanès, són finançades per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració i coordinació de Cases d’Oliba (Bisbat de Vic).

Les places estan limitades i es pot fer la inscripció a través d’un formulari a l’agenda d’activitats del Lluçanès: www.llucanes.cat/agenda.

 

Comparticions