El Consorci del Lluçanès participa al projecte Càpsula d’orientació acadèmica i professional

Càpsula és un projecte del Consell Comarcal d’Osona i de les regidories de joventut dels ajuntaments de la comarca d’Osona que pretén donar suport als joves, principalment aquells que enguany acaben el 4t d’ESO, en la fase de presa de decisions sobre el seu futur professional.

El projecte s’estructura en dos àmbits. Per una banda els dies 26, 27 i 28 d’abril al recinte firal del Sucre s’atendrà als joves estudiants de 4t d’ESO dels diversos centres d’ensenyament d’Osona on podran participar en xerrades orientatives sobre estudis post-obligatoris i podran visitar l’exposició Tastets d’ocupació, on a més de rebre informació dels cicles de formació professional que ofereixen els centres d’ensenyament d’Osona, podran experimentar algunes tasques pròpies de l’ofici en els estands preparats amb el material necessari per poder “tastar” cada ocupació. Els alumnes de l’Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès hi assistiran el divendres 28 d’abril.

D’altra banda, el projecte contempla dues propostes d’orientació per a famílies i agents educatius per poder acompanyar els joves en aquest moment de presa de decisions. Mentre que una tindrà lloc a Vic, al mateix recinte firal del Sucre, l’altre es portarà a terme al Lluçanès, amb la intenció de descentralitzar l’oferta i poder apropar-la a altres territoris. La xerrada, a càrrec de Roman Castro, porta per títol «Saber, voler i fer. Els tres impulsors de l’èxit» i tindrà lloc a l’institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès a les 18h.

Càpsula

Comparticions