El Consorci del Lluçanès celebra el 25N

/El Consorci del Lluçanès celebra el 25N
Un taller de Gyotaku amb tast de peix i una xerrada per a famílies de fills adolescents sobre com parlar de les relacions afectives i sexuals a casa, han estat les dues actuacions promogudes pel Consorci del Lluçanès en motiu del 25N, dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

Per una banda, el mateix dissabte dia 25 una desena de dones de diferents municipis i de diferents edats del Lluçanès van participar a un taller de Gyotaku + tast de peix a la seu del Consorci, a Santa Creu de Jutglar (Olost). El taller a càrrec de l’EMAL (Escola de Música i Arts del Lluçanès) tenia per objectiu crear un espai de trobada i intercanvi entre dones per fomentar vincles i enfortir la seva autonomia individual i col·lectiva a través d’una experiència de creació artística. En aquest cas es va treballar amb una tècnica japonesa ancestral que consisteix en estampar peixos amb tinta xinesa, coneguda amb el nom de Gyotaku. Un cop creades les petites obres d’art, entre totes les assistents es va decidir una recepta per cuinar el peix i degustar-lo conjuntament.

De l’altra banda, dilluns 27, va tenir lloc a l’Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès un taller per a famílies de fills joves i adolescents que portava per títol «A casa, com parlem de les relacions afectives i sexuals?» que va anar a càrrec de l’associació Candela i que va comptar amb una vintena d’assistents. Durant els propers mesos es portaran a terme tallers per els nois i noies de l’institut i per als professors, i, també, per alumnes de Cicle Superior de les escoles d’Educació infantil i primària, els seus mestres i les seves famílies. D’aquesta manera es vol fer una intervenció exhaustiva a tota la comunitat educativa ja que l’educació resulta fonamental per prevenir aquest tipus de violències.

Aquestes actuacions, subvencionades pel Consorci del Lluçanès amb suport de la Diputació de Barcelona s’emmarquen dins un nou projecte del Consorci per treballar en la igualtat de gènere, la coeducació i la prevenció de les violències masclistes.

Han compartit
2017-11-28T08:42:20+00:00 28 novembre, 2017|Educació i formació|