Aquest diumenge passat tot i la previsió de pluja es va celebrar, al pavelló municipal de Prats de Lluçanès, la cloenda del projecte “Valors Up. Viu l’esport”. Aquest projecte, liderat des del Consorci del Lluçanès, a través de l’Àrea d’Esports i també des dels Serveis Socials del territori, té com a principals objectius promoure noves pràctiques esportives que fomentin valors com el respecte, la cooperació i l’aprenentatge d’una bona gestió de les emocions per part dels i les esportistes i el seu entorn i conscienciar a la població de la importància d’entendre l’esport com a una eina per a la integració social, formativa i recreativa.

Així en la jornada d’aquest diumenge es va poder veure una mostra de les diferents activitats realitzades durant el curs. La primera activitat que es va dur a terme va ser la presentació dels vídeos realitzats a través del taller d’audiovisuals a l’Institut Castell del Quer on s’explica a través d’entrevistes la relació dels mateixos joves amb l’esport.  Aquests vídeos es podran veure a la web de l’Institut, Consorci del Lluçanès, Ajuntament de Prats de Lluçanès i també en les xarxes socials. Seguidament va tenir lloc un taller del ball Cutting Shapes a càrrec d’en Jose Moreno, un jove de Prats que està convertint la seva afició en la seva feina. Després dels balls es va realitzar també l’exhibició de canoteràpia amb l’Àngel Casellas i els participants del Centre Obert, que van mostrar al públic assistent els aprenentatges adquirits al llarg del curs a través de diferents proves d’agility. Paral·lelament i durant tot el matí, la Maleta de Lleure va realitzar una gimcana dels valors i diferents tallers relacionats per a tots els infants.

Per concloure la jornada tots els participants es van aplegar al voltant d’un cercle de percussió dirigit per UniSo – Jordi Vinyoles, que va aconseguir que una vuitantena de participants, des dels més petits fins als més grans, agafessin un instrument per fer-lo sonar al ritme de l’esport amb valors. Com a record de la jornada tots els participants es van emportar un obsequi de regal i un diploma de participació en aquesta primera diada de l’esport amb valors.

Comparticions