El Consorci del Lluçanès financia un curs per a mestres i educadores de les Escoles Bressol sobre “El joc segons la mirada Pikleriana”, a càrrec d’Alidé Tremoleda. La formació ha tingut tanta demanda que s’ha desdoblat en dos cursos paral·lels, donant cabuda a 60 mestres i educadores d’Escoles Bressol.

Durant el curs passat ja es va realitzar, amb molt d’èxit, una formació sobre els principis fonamentals de la pedagogia d’Emmi Pikler, curs que va despertar interès en seguir aprofundint amb aquesta mirada. En aquesta ocasió, doncs, el curs entrarà en detall en el món del joc: l’organització dels espais, els materials i els temps, el paper de la persona que acompanya, les normes i els límits en el joc, l’observació externa… partint de la idea que el joc és l’activitat central de l’infant ja que a través del joc autònom l’infant aprèn a conèixer-se a si mateix i al món que l’envolta.

La formació que comença la setmana vinent amb totes les 60 places esgotades i llista d’espera per participar-hi, es realitzarà a l’Escola Terra Nostra d’Olost. Hi estan inscrites els i les educadors/es de les Escoles Bressol del Lluçanès i d’altres municipis d’arreu de la comarca d’Osona.

Aquesta formació s’emmarca dins el Pla Territorial Educatiu Lluçanès Territori Educador, en concret dins el projecte Creixem plegats en la seva branca d’activitats per a mestres i professors, i ha estat possible fruit de la coordinació entre el Consorci del Lluçanès, el Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament extensió de Perafita (el curs forma part del Pla de Formació d’Osona), les Escoles Bressol del Lluçanès i el Centre Malaika, joc i formació de Prats de Lluçanès i amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

Comparticions