El curs 2018 – 19 nens i nenes de les escoles Roures de Sant Feliu Sasserra, la Forja d’Alpens, Heurom de Perafita, FEDAC-Prats i Lluçanès de Prats de Lluçanès participaran en el projecte de Coeduació al Lluçanès impulsat pel Consorci del Lluçanès, el CRP i els Serveis Socials del territori, amb el clar objectiu de contribuir a una societat més inclusiva, més tolerant i més justa.

El tret de sortida va ser el passat dijous, 25 d’octubre quan mestres d’aquestes escoles i altres educadors/es van participar en el taller «Educar per trencar el gènere» a la seu del Consorci, a Sta. Creu de Jutglar. La sessió va servir per aclarir diferents conceptes i a partir d’algunes dinàmiques revisar els propis estereotips i els estereotips socialment més generalitzats.

A partir del novembre i fins el febrer cada escola rebrà un taller vivencial: «Estereotips i rols», per als alumnes de cicle mitjà i/o superior per fer prendre consciència de l’important paper que juguen els estereotips que es reprodueixen en la societat sobre el sexe masculí i femení i com ens poden afectar positiva o negativament a cadascú d’ells i elles.

Una altra novetat i producte clau per al treball i la reflexió a les aules serà una «Bossa de contes coeducatius» formada per una trentena de contes que el Consorci del Lluçanès ha adquirit i posarà a disposició de les escoles perquè de forma itinerant els nens puguin, fins i tot, endurse’ls a casa en préstec per ser llegits i comentats amb les seves famílies.

El projecte forma part d’una de les 10 accions prioritàries en el pla d’acció 2018-2020 del Pla Territorial Lluçanès Territori Educador i es porta a terme gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, i el treball coordinat entre les escoles i els agents educatius del Lluçanès. L’entitat que porta a terme els tallers és Filigrana (entitat que treballa per la diversitat afectiva, sexual i de gènere)

Comparticions