El passat dijous 13 de juny va tenir lloc l’acte de cloenda del projecte d’Envelliment Actiu del Lluçanès a l’Alou, nucli de Sant Agustí on hi van participar uns 60 usuaris dels diferents grups d’activitat que al llarg d’aquest curs han estat en funcionament en 8 poblacions del Lluçanès.

 

La trobada va iniciar-se reunint a tots els assistents a l’aparcament d’arribada al poble,  amb la benvinguda i presentacions pertinents. Seguidament es va iniciar una caminada direcció a Sant Genís del Pi, visitant als safarejos de camí. Un segon grupet va optar per fer una passejada pel poble. Al llarg del recorregut els participants es van poder enamorar de les vistes i paisatges amb la vegetació pròpia de la zona: camps de pastura, el sotabosc en plena floració, cims nevats a l´horitzó… El tancament de la cloenda es va realitzar amb un esmorzar compartit per tots els participants i ofert pel Consorci del Lluçanès, amb productes de quilòmetre zero al mateix ajuntament del poble amfitrió.

El projecte anomenat “Envelliment Actiu al Lluçanès” va iniciar-se a l’octubre de 2016 amb l’obertura dels primers grups d’activitat. El projecte, gestat des del Consorci del Lluçanès, té com a objectiu arribar a la gent major de 60 anys i parteix de la idea que a mesura que ens fem grans hem de continuar creixent i desenvolupant les nostres capacitats i potencialitats físiques, relacionals, emotives, lúdiques, formatives, creatives i de relació amb l’entorn. Saber viure per envellir en millors condicions.

Amb aquest projecte s’aposta per la prevenció i la promoció de l’autonomia de les persones grans, canviant la concepció de que la vellesa implica passivitat, dependència i discriminació, i atorgant valor a l’acció, la participació i la formació. La proposta ofereix sessions d’activitat tan per exercitar la part mental com la part més física, així com també algunes sessions formatives i caminades. Actualment estan en funcionament 9 grups amb sessions setmanals a Alpens, Oristà i La Torre d’Oristà, Sant Agustí, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí de Sobremunt, Sant Boi de Lluçanès  i Santa Eulalia de Puig-oriol (Lluçà). L’acollida ha estat bona i per això s’espera repetir l’experiència de cara a tardor.

L’activitat va realitzar-se gràcies a l’interès dels assistents als grups que es realitzen setmanalment, organitzada des de Consorci del Lluçanès, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Agustí del Lluçanès i el recolzament de Diputació de Barcelona

Comparticions