El passat dijous 14 de juny va tenir lloc l’acte de cloenda del projecte d’Envelliment Actiu del Lluçanès a la Torre d’Oristà, on es van agrupar part dels usuaris dels grups d’activitat que aquest curs han estat en funcionament en diferents poblacions del Lluçanès.

La trobada va aplegar a una cinquantena de persones. Va iniciar-se després de reunir a tots els assistents a la plaça de l’església amb la benvinguda i presentacions pertinents. Seguidament es va iniciar una caminada pels voltants del poble de la Torre, en dos recorreguts amb distàncies diferents (3 i 1 quilòmetre, aproximadament). Al llarg de la passejada els participants es van poder enamorar de les vistes i paisatges propis de la zona així com també es va visitar el petit “museu” de motos antigues propietat de  Ramon Bach: Bultacos, Dervis, Monteses… en total més de 18 motos, cada una amb la seva peculiaritat… amb tracció davantera, especial per a dones… El tancament de la cloenda es va realitzar amb un esmorzar compartit per tots els participants i ofert pel Consorci del Lluçanès, amb productes de quilòmetre zero a la mateixa plaça de partida.

El projecte anomenat “Envelliment Actiu al Lluçanès” va iniciar-se a l’octubre de 2016 amb l’obertura dels primers grups d’activitat. El projecte, gestat des del Consorci del Lluçanès, té com a objectiu arribar a la gent major de 60 anys i parteix de la idea que a mesura que ens fem grans hem de continuar creixent i desenvolupant les nostres capacitats i potencialitats físiques, relacionals, emotives, lúdiques, formatives, creatives i de relació amb l’entorn. Saber viure per envellir en millors condicions.

Amb aquest projecte s’aposta per la prevenció i la promoció de l’autonomia de les persones grans, canviant la concepció de que la vellesa implica passivitat, dependència i discriminació, i atorgant valor a l’acció, la participació i la formació. La proposta ofereix sessions d’activitat tan per exercitar la part mental com la part més física, així com també algunes sessions formatives i caminades. Actualment estan en funcionament 9 grups amb sessions setmanals a Alpens, Oristà i La Torre d’Oristà, Sant Agustí, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí de Sobremunt, Sant Boi de Lluçanès  i Santa Eulalia de Puig-oriol (Lluçà). L’acollida ha estat bona i per això s’espera repetir l’experiència de cara a tardor.

L’activitat va realitzar-se gràcies a l’interès dels assistents als grups que es realitzen setmanalment, organitzada des de Consorci del Lluçanès, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Oristà i dels membres de l´Associació Centre Social de la Torre d’Oristà.

Comparticions