Dimecres 15 de maig a Santpedor i Manresa (Parc de l’Agulla)  es va fer la cloenda del projecte “A cent cap als 100” el cicle de passejades per a la gent gran que organitza la Diputació de Barcelona per promoure l’esport  i conèixer diferents entorns de la província de Barcelona.  Com a novetat del projecte destacar que s’ha introduït la marxa nòrdica, una tècnica per millorar la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat.

Per primer any el Lluçanès s’ha adherit al projecte del qual han participat 71 persones que almenys han participat en alguna de les sortides (Parc de Collserola, Montserrat, Parc del Montnegre i Parc de Sant Llorenç del Munt) i concretament 41 han participat a 3 o 4 sortides , fet que permetia poder participar a l’acte de cloenda a Santpedor-Manresa (Parc de l’Agulla). En les jornades de cloenda han participat un total de 73 municipis i unes 3.000 persones que van fer la sortida de 6 Km fent marxa nòrdica i també algunes activitats de balls i cançons amb l’entrega de diplomes per a tots els participants.

La segona fase de projecte constarà d’intercanvis entre municipis de la Província de Barcelona, però això no serà fins al novembre vinent,  així iniciem un nou projecte per donar continuïtat al Cicle de Passejades però a l’entorn del Lluçanès  “El Lluçanès cap als 100” per tal que la gent gran segueixi vinculada al projecte, consolidar l’hàbit de caminar i seguir practicant la marxa nòrdica.

Durant la primavera es farà una sortida a Prats de Lluçanès, Alpens i Sant Martí d’Albars amb la voluntat de la tardor poder incorporar sortides a d’altes municipis del Lluçanès.

Aquest projecte es desenvolupa gràcies la coordinació de SAIAR Bonasort ( Ajuntament de Prats de Lluçanès i el Consorci del Lluçanès  amb la Diputació de Barcelona que  fomenta aquest projecte i amb la col·laboració dels Ajuntaments del Lluçanès.

Comparticions