El passat 5 de juny Oristà va acollir la Trobada de Cultura Popular del Lluçanès, amb la participació de 14 entitats i diferents músics que s’hi van sumar a títol individual.

Organitzada per l’Escola de Música i Arts del Lluçanès i les entitats i col·lectius de cultura popular que hi van participar, la jornada va començar a 2/4 de 6 de la tarda amb la presentació del documental “És lloc de poca estada el paradís”, una aproximació al poeta del Lluçanès Josep Riera, elaborat pels col·lectius Dones que cremen romaní i Gaudir d’art.

Seguidament, la Plaça Major va acollir l’actuació del grup de glosa i acordions de l’Ateneu, la dansa de Sant Feliu Sasserra, interpretada per alumnat de l’EMAL i músics convidats i l’inici de la cercavila, que va portar els gegants de Prats, Olost, Lluçà i Escola Llevant, els bastoners de Prats, els Acordionistes del Lluçanès i els Flabiolaires del Lluçanès per diferents places i carrers d’Oristà.

Després de sopar, Els Cremats d’Olost van protagonitzar un espectacle de dansa i foc a la Plaça Major i un petit correfoc al qual s’hi va poder afegir el públic assistent.

La Trobada va finalitzar amb un concert del grup Ballquelarre, que va fer aixecar tothom de la cadira per ballar danses tradicionals, i amb els Dj’s Toni Pidelaserra i Teo Bratti, que van omplir la plaça de jovent.

Al llarg del dia va anar passant diferents tipus de públic per les diverses activitats, des de gent gran, a famílies senceres a les primeres hores, fins a gent més jove al vespre.

Un èxit de jornada, doncs, gràcies a la participació i implicació d’entitats i col·lectius molt diversos de diferents municipis del Lluçanès.

La Trobada va posar de relleu el teixit associatiu riquíssim i la llarga tradició de cultura popular del Lluçanès, malgrat els impediments ocasionats els darrers dos anys per la pandèmia.

 

 

 

 

Comparticions