100 cabres recorren tot el Camí Ramader de Marina, amb 23 etapes, 282 quilòmetres, 23 dies i passant per 41 pobles. Un desplaçament transhumant  de les muntanyes pirinenques al litoral penedesenc.

L’associació Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès, impulsa el projecte “Camins de vida, transhumància, patrimoni i territori” per a posar en valor als pastors/es i els camins ramaders. A partir del 9 de setembre i fins l’1 d´octubre, en Daniel Giraldo, ramader del Baix Camp, farà la transhumància del seu ramat de 100 cabres de raça murciana-granadines, des de l’Alta Cerdanya, fins a la Marina penedesenca. Al llarg de 282 kilòmetres i 23 dies de travessa, amb el pas del ramat, els municipis faran activitats per a la promoció econòmica i territorial al voltant de la transhumància, patrimoni, gestió del risc d’incendis forestals amb la silvopastura, cultura i oficis relacionats. 

Durant les jornades del 15 al 19 de setembre el passarà pel camí ramader central del Lluçanès, des d’Alpens a Sant Feliu Sasserra i farà parada a diferents municipis del Lluçanès: Alpens, Santa Eulàlia de Puig-oriol, Prats de Lluçanès i Sant Feliu Sasserra.

Podeu consultar les diferents activitats programades al voltant d’aquest esdeveniment als següents cartells i al programa den PDF:

 

Tota la informació sobre “Camins de vida, transhumància, patrimoni i territori” es pot trobar al web: https://camiramaderdemarina.cat/ i es farà seguiment de la travessa al canal d’Instagram: @camiramaderdemarina

Comparticions