Comença el Passegem Junts, un projecte intergeneracional  que promou les activitats entre la gent gran dels pobles del Lluçanès i els nens i nenes de les escoles.

Es realitza una passejada conjunta a la vegada que es treballa una temàtica d’interès per les escoles aprofitant el coneixement i les aportacions de la gent gran per tal de poder crear vincles entre generacions.

La primera passejada es va realitzar el passat divendres 10 de maig a Alpens, la caminada va iniciar-se a la mateixa escola i es va fer un recorregut pel casc antic d’Alpens. El tema de la passejada va ser recordar els noms de les cases repassant la gent que hi havia viscut i també les botigues i carrers com havien sigut abans i com eren ara.  Els avis i àvies van aprofitar diferents indrets localitzats al llarg del recorregut per explicar-nos anècdotes i records de joventut i infantesa tot aprofitant un treball que s’està realitzant amb un grup de gent gran de poble per recollir la memòria de la gent gran i recopilar la informació amb un dossier amb els noms de totes les cases del poble. Un cop finalitzat el recorregut es va fer un esmorzar a l’escola per acabar d’intercanviar anècdotes.

Les següents passejades seran:

  • 23 de maig a Oristà
  • 24 de maig a Perafita
  • 6 de juny a Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà)
  • 11 de juny a Sant Bartomeu del Grau
  • Sant Boi de Lluçanès (pendent confirmar data)
  • Sant Feliu Sasserra i Prats de Lluçanès es faran a la tardor.

Aquest projecte s’organitza des del Consorci del Lluçanès conjuntament amb els Ajuntaments i Escoles corresponents que participen del projecte.

Comparticions