Per conèixer millor el Duc


Dimensions: 31 – 37 cm

Hàbitat: Viu en sectors oberts amb penya-segats, sobretot a la terra baixa. Cria en penya-segats i llocs tranquils, a vegades a terra. És discret i no és rar prop d’indrets habitats, on pot passar desaparcebut. Predador poderós caça emparant-se en la foscor, conills però també pot arribar a capturar rapinyaires tipus astor o aligot. També  caça gats i fagines. Resident a bona part d’Europa i nord d’Àfrica, és abundant a la muntanya mediterrània i més rar al a resta del territori. En regressió als Pirineus i rodalies per reforestació i per reducció de poblacions de conill. Molt vulnerable a l’electrocució.

Escolteu el seu cant:


Duc


El duc (Bubo bubo) és el mussol més gran d’Europa. Un ocell imponent però alhora molt esquiu i silenciós cosa que el fa difícil de veure. Cria sobretot en cingles però també en zones on hi troba abundant menjar, en arbres i fins i tot al terra. Les seves preses més habituals són el conill, la llebre i la rata però s’alimenta de qualsevol mamífer petit, ocell o fins i tot carronya. Actualment i sense saber-ne clarament les causes sols se n’ha pogut detectar un en tot el Lluçanès i Osona, i ha estat en una foranca perduda d’Oristà, indret aquest on antigament se’l veia freqüentment. Els capvespres de desembre el mascle canta des d’un punt enlairat abans de sortir a caçar. El seu cant és poderós i misteriós.


Sortida Guiada – Oristà

Dissabte 29 de desembre de 2018

Trobada:  Trencall del carrer de la Ruixeda i St. Nazari (Oristà) 
Hora: 15.30h
Guia: Lluçanès Viu

El desplaçament es farà a peu

Us recomanem portar frontal o lot, roba i calçat adequat, així com aigua i menjar (si ho creieu necessari)

FORMULARI D’INSCRIPCIONS OBERT

Informació: Consorci del Lluçanès
T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Shares