Per conèixer millor la Puput


Dimensions: 25 – 29 cm

Hàbitat: Espècie termòfila present en indrets oberts i secs amb vegetació esparsa. A vegades viu en sectors una mica trencats i en conreus arboris de secà, sempre que no tinguin una cobertura excessiva. A l’hivern també en aiguamolls. Nidifica en forats d’arbres, talussos, cabanes o piles de pedres. Cria a bona part d’Europa i nord d’Àfrica. Ben distribuïda i localment abundant només manca a les zones més enlairades dels Pirineus i és molt rara en sectors boscosos.

Escolteu el seu cant:


Puput


La puput (Upupa epops) és un ocell molt conegut tan pel seu espectacular plomatge amb cresta inclosa com pel seu cant. És un ocell migrador que passa l’hivern a l’Àfrica i torna al Lluçanès a la primavera, indicant amb el seu cant l’arribada del bon temps. És un gran aliat nostre ja que menja molta processionària i ajuda a mantenir la seva població, cosa molt necessària pels  boscos de pins.


Sortida Guiada – Perafita

Dissabte 28 d’abril de 2018

Trobada: Pavelló (Perafita)
Hora: dos grups 8h i 10.30h del matí
Guia: Lluçanès Viu

El desplaçament es farà a peu.

La sortida durarà unes 2.30h aproximadament.
Us recomanem portar roba i calçat adequat, així com aigua i menjar (si ho creieu necessari)

En cas anul·lació de la sortida es comunicarà en aquest mateix apartat!

Inscripcions prèvies obligatòries:

Formulari d’inscripcions obert

(places limitades). Més informació: Consorci del Lluçanès T. 93 888 00 50


Shares