Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

“Blues in the dark” Bianca Nguema & Gemma Abrié


Diumenge 19 de setembre
12 del migdia
Santa Llúcia, Sobremunt

La música pren formes visuals i la pintura plasma l’emoció de la veu i el contrabaix. Un espectacle on les dues dones fusionen i complementen la seva creativitat dins d’una atmosfera íntima i única.

D’una banda, la Gemma Abrié: la veu i l’emoció com a elements vertebradors de l’expressió musical. La polifacètica cantant barcelonina que darrerament es posa al contrabaix i s’atreveix amb un espectacle en format “solo”, té un primer disc com a autora de les seves cançons, Amalgama, i diversos com a cantant solista, i és col.laboradora habitual de músics de renom del país com Manel Camp, Vicens Martín o Martí Serra.

I de l’altra, Bianca Batlle Nguema: el color i la pinzellada enèrgica i visceral. La pintora tianenca focalitza el gruix de la seva obra en la figura de la dona afrodescendent i que des de fa uns anys incorpora en el seu projecte el format performance com a forma d’expressió artística, actuant en solitari a festivals com Afroconsciencia Madrid i Blackbarcelona i col·laborant també amb les formacions Bandabòlid i Maio de Sal.

Fitxa artística:

Gemma Abrié – veu i contrabaix
Bianca Batlle Nguema – pintura


Espai Patrimonial


SANTA LLÚCIA (SOBREMUNT)

Santa Llúcia de Sobremunt es troba situada en un punt elevat del municipi dominant una àmplia panoràmica de la Plana de Vic i els Pirineus. Tot i tenir orígens romànics, la construcció de l’església actual data del segle XVIII. Destaca un ampli atri adossat a la façana oest amb dues grans obertures d’arc de mig punt. El portal d’accés presenta la data de 1720, inscrita a la doble llinda; i damunt es pot observar un carreu gòtic amb escenes esculturades en baix relleu de la crucifixió.

Història: L’ermita de Santa Llúcia, dedicada, inicialment a Santa Llúcia i a Santa Quitèria, no apareix documentada fins l’any 1370 (s.XIV); les restes romàniques que es troben a la base del temple, però indiquen que, o bé la capella existia de molt abans o bé podria haver existit en aquest indret una torre militar de vigilància. L’advocació a Santa Quitèria desaparegué en temps moderns, quedant Santa Llúcia, advocada de la vista, com a única patrona. Era antigament coneguda com a Santa Llúcia de Dalt en contraposició amb Santa Llúcia de Baix, situada a Taradell, la qual centrava la devoció del sector sud de la Plana de Vic.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions