Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Berta Sala


Diumenge 22 d’octubre
A les 12 del migdia
Golfes de Cal Prats de Perafita

Berta Sala ens presenta el seu nou disc “Sense saber-ho” unes cançons que fan referència a l’aprenentatge constant que és la vida. Un concert inspirat en la dita popular “qui canta els seus mals espanta” on la cantant i compositora és acompanyada de la pianista i ballarina Laia Tatjé. Les cançons del Cd es combinen amb composicions inèdites que l’han inspirat en el procés de creació, i el públic es transporta en un viatge entrellaçat de música, llibres, poemes i dansa.

Fitxa artística:

Berta Sala: piano i veu

Laia Tatjé: dansa


Espai Patrimonial


GOLFES DE CAL PRATS – Perafita

Cal Prats és una antiga casa de poble situada al carrer Major que fa cantonada amb la plaça Sant Antoni. Està formada per planta baixa, un pis i golfes, amb teulada de doble vessant i aigües a la façana principal.

A la casa hi havia hagut una fàbrica de fideus; era una fàbrica familiar on elaboraven fideus per a comandes particulars. A la planta baixa de la casa hi havia l’obrador dividit en dues parts. A la part del darrere de la casa s’elaborava la pasta (la farina la portava cada particular) i també s’amassava a partir d’un mecanisme que es feia funcionar a través de la força d’una mula que girava donant voltes en cercles. Un cop la pasta estava preparada es feien els fideus, ja a la part del davant de la casa que també feia de botiga, omplint una màquina que tenia uns motlles amb diferents formes: es podien fer fideus fins, fideus gruixuts, macarrons i tallarines, depenent del motlle i les preferències dels particulars. A mesura que anava sortint la pasta, es tallava i s’estenia sobre una taula horitzontalment. A continuació s’havia de transportar a les golfes de la casa on a través d’un sistema d’estenedors de corda a diferents nivells es deixava assecar durant alguns dies. Els fideus s’enrotllaven fent un niu i els macarrons només es tombaven fent una forma curvilínia.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions