El proper 5 de maig tindrà lloc al local social de Santa Creu de Jutglar la Fira de la Transhumància que se celebrarà amb una bona proposta d’activitats.

A primera hora del matí, per aquelles persones que vulguin venir a la Fira caminant, s’han organitzat 4 caminades des de diferents municipis veïns a Santa Creu de Jutglar (Olost, Perafita, Prats de Lluçanès i Sant Martí d’Albars) amb diferents horaris de sortida per resseguir els camins de transhumància i arribar al punt de creuament dels 4 camins de transhumància del Lluçanès, davant del local social de Santa Creu de Jutglar. Al arribar podran gaudir d’un esmorzar de pastor.

Per aquesta ocasió, s’ha programat un tastet guiat del Lluçanès a les 11h “El Lluçanès més gustós” on es tastaran productes relacionats amb la ruta del pa i de la llet combinats amb propostes patrimonials relacionades amb la transhumància. De la mà de Josep Sucarrats, expert gastronòmic i director de la revista CUINA, que centrarà les seves explicacions amb la part gastronòmica i Robert Jové, olostenc que condurià la part patrimonial. Aquesta activitat requereix de reserva prèvia i té un cost de 4€. (inscripcions a: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQZj_uTa2OhXVi59tSu4LuR5l5vzli_MBrMYIuAF9-Se4NgQ/viewform i trucant al t.938880050 o a turisme@consorci.llucanes.cat)

A partir de les 11.30h hi haurà espai de joc per a nens i nenes a l’exterior amb varies activitats. Un taller de llana cardada i de feltre a càrrec d’Ingrid Vilardaga, jocs tradicionals proposats per Diverfesta i l’Ecoestació.

Com a cloenda de la fira, a les 12.30h tindrà lloc l’audició de l’alumnat d’instrument de l’EMAL en aquest cas de piano, guitarra i violí.

A més, durant el matí hi haurà parades d’artesania i producte local.

Us hi esperem!

Shares