Un curs més el Consorci del Lluçanès dona suport a les escoles del Lluçanès en el projecte CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola) de la Diputació de Barcelona.

Aquest any hi participen les escoles: FEDAC Prats i, Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès, Terra Nostra d’Olost, i les 4 escoles de la ZER Alt Lluçanès: Heurom de Perafita, Aurora de Sant Boi de Lluçanès, Gafarró de Santa Eulàlia de Puig-Oriol i, La Forja d’Alpens, amb un total de 110 alumnes.

El projecte es porta a terme al llarg de tot el curs escolar durant el qual l’alumnat crearà una cooperativa, presentant els documents pertinents per obtenir l’alta al registre de cooperatives escolars del Lluçanès i el número de CIF  corresponent.

Dissenyaran la seva imatge corporativa; crearan uns prototips; realitzaran un estudi de mercat per definir els productes o serveis amb més sortida al mercat; cercaran les fonts de finançament; faran les compres, si cal, de les matèries primeres; produiran els productes; els vendran el mes de maig al mercat dels diumenges de Prats de Lluçanès conjuntament totes les cooperatives escolars.

Finalment faran la donació d’un percentatge dels beneficis a una entitat social o ONG. Mentrestant l’alumnat anirà treballant transversalment valors com la responsabilitat, la democràcia en la presa de decisions, la creativitat, l’assumpció de riscos, la resolució de conflictes, el treball en equip, i un llarg etc.

En aquests primers dies d’inici del curs escolar, els joves i les joves cooperativistes han participat en el Taller de Constitució, impartits per la tècnica d’educació i, el tècnic d’empresa i emprenedoria del Consorci del Lluçanès.

Aquest primer taller els ha servit per resoldre dubtes sobre les diferències entre una empresa cooperativa i una
empresa mercantil, què és el Codi d’Identificació Fiscal (CIF), perquè són importants els estatuts en una cooperativa; hauran de decidir els càrrecs de president/a, secretari/a i tresor/a, necessaris per a constituir-se, les funcions que comporten cadascun d’ells i com escollir-los, i també han reflexionat sobre els valors intrínsecs que comporta treballar amb aquesta formula: la diferència entre treball en grup i treball en equip, la democràcia, la
igualtat, l’equitat, etc.

Molts ànims a les noves cooperatives!

Comparticions