Finalitza el curs escolar i amb aquest  una temporada més farcida de passejades en diferents poblacions del Lluçanès.  Aquest any, el Passegem Junts ha estat divers, essent les temàtiques variades d’acord amb les propostes dels diferents centres. Aquestes activitats han estat organitzades per les diferents escoles amb la col·laboració del Consorci del Lluçanès i dels Ajuntaments de les diferents poblacions. El Passegem Junts promou l’intercanvi intergeneracional en els pobles del Lluçanès i aquest any s´han afegit a les passejades  prop d’un centenar de persones.

Va encetar-se a Prats de Lluçanès el 7 d´abril. Els avis/àvies van poder acompanyar als alumnes de l’Escola Lluçanès passejant fins al Santuari de Lourdes o l’ermita de Sant Sebastià, per als més agosarats, i acabant amb un esmorzar als jardins de Cal Bach.  La temàtica era en aquest cas recordar cançons d’abans que acompanyaven a la quotidianitat diària.

El dijous 8 de juny a la tarda es va realitzar la passejada conjunta entre els alumnes de l’Escola La Forja d’Alpens i les àvies dels nens i nenes. La caminada va iniciar-se a la mateixa escola i tenia com a objectiu arribar a la Font del Sidro, font apadrinada per la mateixa escola. Enguany es perseguia recordar les cançons de temps passats i que solien acompanyar la quotidianitat i les tasques del dia a dia. Les 6 àvies van oferir-nos cançons com És la moreneta, Les petites formiguetes, L’Hereu Riera o El Carabinetti. A la tornada a l’escola totes les persones participants van poder gaudir d’un berenar.

El dimarts 13 de juny al matí es va realitzar la passejada conjunta entre els alumnes de l’Escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra i els seus avis i àvies. La caminada va iniciar-se a la mateixa escola, seguint un recorregut per la vila i fent parada a diferents racons de les places més conegudes del poble. En ells els àvis i àvies ens van delectar amb històries de tot tipus i per a totes les edats: des del conte dels Músics de Bremen fins a històries reals que ens van acostar als costums de temps passats.  Al finalitzar les intervencions, tots els participants van reunir-se al Parc dels Castanyers on van esmorzar.

El dijous 15 de juny al matí era el torn dels alumnes de l’Escola Gafarró de Santa Eulàlia de Puig-Oriol. El tema d’enguany era l’aigua i les cançons. La caminada va iniciar-se a la mateixa escola després de fer l’escalfament cantant Si vols aigua, fent camí i perseguint les ombres fins arribar al safareig. Allà vem poder conèixer quina era la utilitat dels safareigs i els records que en tenien els diferents avis i àvies. Seguidament tots junts van entonar cançons com Hermosa matinada, la Sardana del Lluçanès i La fadrina va a la font.  Amb prou gana i sed, tots van poder gaudir d´un bon esmorzar.  L’acte va finalitzar cantant La llevantina de Maria Rossell i retornant a l´escola.

Per finalitzar, dimarts 19 de juny, l´Escola Aurora de Sant Boi de Lluçanès, aprofita la passejada per a mostrar el treball realitzat al llarg del curs amb el projecte de senyalització de les fonts del poble. En el recorregut es va visitar La font de la presa, La font de la Verge dels Munts o La font de la Plaça Nova entre altres. El passeig va acabar sota les ombres de la Plaça Nova amb un esmorzar per a tots.

Esperem retrobar-nos el proper curs amb noves passejades!

 

Comparticions