Els passats 1, 2 i 3 de març s’ha celebrat la 9a edició de Càpsula, les jornades d’orientació acadèmica i professional organitzades conjuntament per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal d’Osona i els Serveis de Joventut locals.

El recinte firal del Sucre de Vic ha acollit durant els tres dies 1.900 joves de 4t d’ESO, PFI i Formació alternativa (joves de 15-16 anys) dels diferents centres educatius d’Osona. L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Castell del Quer ha visitat Càpsula el dia 1 al matí.

Al Lluçanès s’ha dut a terme una xerrada –“Què té sortida pel meu fill/a?”- dirigida a famílies de 3r i 4t d’ESO, a càrrec de Fem Pedagogia, per explicar quines opcions formatives tenen els joves un cop acabada l’Educació Secundària. Aquesta va ser el passat 28 de febrer i va comptar amb l’assistència d’una vintena de famílies de l’Institut Castell del Quer. Una segona acció que s’emmarca en les jornades Càpsula és el taller “Jo decideixo”, fet per l’entitat SEER el dia 7 de març al mateix Institut, i enfocat a l’acompanyament vivencial per potenciar la presa de decisions i enfocar de manera creativa el projecte vital de cada jove. Per acabar, una tercera i darrera acció són els Punts d’Orientació Personalitzada, que els estudiants de 4t d’ESO podran aprofitar els dies 13 i 17 de març al centre, a càrrec de professionals de l’Oficina Jove d’Osona.

Les jornades han estat plenes d’activitats per tal d’oferir a l’alumnat diferents eines perquè puguin decidir els seus futurs estudis i conèixer el ventall d’oferta post-obligatòria que es pot cursar a Osona. Entre altres, s’han realitzat xerrades per treballar la voluntat per superar canvis, taules rodones amb joves que han seguit diferents recorreguts acadèmics i una xerrada presentant les noves professions emergents. També hi ha hagut diversos professionals oferint Punts d’Orientació Personalitzada on, durant els dies de fira, es feien assessoraments de forma individualitzada. Finament, els 22 estands dividits en les 16 famílies professionals han donat a conèixer el contingut dels seus estudis a través d’exhibicions i explicacions a estudiants i professorat.

Les jornades Càpsula no s’acaben en aquest tres dies sinó que es podran trobar diferents accions repartides per Osona i el Lluçanès durant el mes de març i permanentment a la web de Càpsula, que segueix en funcionament i actualitzada, per tal que esdevingui una eina clau per l’orientació acadèmica a la comarca durant tot l’any.

Comparticions