Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Alba Pujals – APOLOGIA


Dilluns 11 de setembre
A les 12 del migdia
Jardins de la Torre d’Alpens

Apologia és el primer treball discogràfic de la trombonista Alba Pujals com a líder, llençat per la discogràfica The Changes (2023). Una carta de presentació amb composicions originals i arranjaments interpretats per dues formacions de Barcelona i Nova York.

L’àlbum porta per títol APOLOGIA, nom d’una de les composicions originals. Aquesta es caracteritza per la seva energia i vinculació entre l’actualitat i la tradició. Una Apologianque preval la música instrumental i una apologia a allò que l’ha format i fet créixer com a músic.

Més informació.


Espai Patrimonial


JARDINS DE LA TORRE – Alpens

Els jardins de la Torre estan situats al voltant de la Torre. Es tracta d’uns jardins d’estil senyorial on destaquen diversos arbres de grans dimensions. 

Els jardins estan formats per una esplanada travessada per un camí amb grava que porta fins a la porta. Aquesta s’utilitza actualment com accés principal on hi ha diferents taules amb moles de molí acompanyades de bancs de formigó, i emmarcada amb diversos arbres de grans dimensions, entre els que es compta alguns avets i castanyers. A l’antiga porta principal, formada per dos pilars de pedra que sostenen els batents metàl·lics, dóna accés a dos trams d’escala de pedra a partir dels quals el camí es bifurca formant un quadrat de camí de pedra, amb vegetació a l’interior. 

La Torre va ser construïda uns anys després del Casino, a la dècada dels anys trenta del segle XX, pel mateix promotor, l’empresari del món ferroviari Miquel Casals i Carles. Actualment és propietat de l’Ajuntament d’Alpens, que va adquirir la finca al maig del 2022.

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors locals del Lluçanès “Lluçanès a Taula” es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


.

.

Comparticions