Aquest curs 2021-2022 el Consorci de Lluçanès ha ofert a totes les escoles un taller per reflexionar sobre la mort, la vida, els dols i les pèrdues i així acompanyar als infants a normalitzar un fenomen molt tabú que en realitat ens ajuda a donar sentit a la mateixa vida.

Els tallers s’han realitzat aquesta setmana a les escoles La Forja d’Alpens (al grup d’alumnes de 4t, 5è i 6è) a l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès (al grup d’alumnes de 1r) i a l’Escola Els Roures de St. Feliu Sasserra (grup de 5è i 6è). En total se n’han beneficiat 39 alumnes.

Amb una dinàmica molt participativa on els alumnes observaven unes fotografies a partir de les quals es desenvolupava després la reflexió, es van abordar diferents temes al voltant de la mort. En totes tres escoles l’alumnat va coincidir en expressar que el que sentien en relació a la mort era “por”. A partir d’aquí es va desgranar: què és el que ens fa sentir aquesta por, perquè tenim por? I ells mateixos van adonar-se que la por venia per l’associació de la mort amb la tristesa.

La formadora / tallerista va aportar recursos i suggeriments a les mestres de referència per poder continuar treballant aquesta temàtica dins les tutories al llarg del curs.

Els tallers han estat subvencionats directament pels ajuntaments d’Alpens, Prats de Lluçanès i St. Feliu Sasserra.

Per complementar la intervenció el proper dimecres 13 d’octubre a les 19h tindrà lloc una xerrada subvencionada pel Consorci del Lluçanès, adreçada a famílies i mestres i educadores, en format on line, amb el mateix títol “Pedagogia de la vida i la mort”. Les inscripcions estan obertes a www.llucanes.cat/formacio

Tota la intervenció ha anat a càrrec de la professional Gemma Lapaz de l’organització Abilis (www.abilis.cat)

Comparticions