Una cinquantena de persones van assistir a la jornada de tancament de l’excavació arqueològica d’estiu de Puig Ciutat, a Oristà.

Dissabte 23 de juliol, al matí, es va portar a terme la jornada de tancament i la visita final per conèixer les novetats de l’excavació arqueològica d’estiu a Puig Ciutat. Durant la jornada, es van poder realitzar diferents activitats per tal de conèixer alguns aspectes relacionats amb la cultura romana i els objectes que s’han anat trobant al jaciment durant els anys d’excavació.

El grup KuanUm va dinamitzar l’esmorzar del praesidium, una demostració d’elaboració de salses Moretum amb diversos productes i receptes originals romanes, que es van poder tastar al finalitzar la demostració. Així mateix, també van dinamitzar el taller Els usos de la sal a l’antiguitat, on es va parlar de la importància de la sal per poder conservar aliments o en la pròpia alimentació. A més a més, els participants van elaborar una recepta de sal especiada que es van poder emportar a casa.

Per altra banda, Eduard Ble, del Grup Evocati, va dinamitzar un taller de jocs de taula en l’època romana, on va ensenyar els diferents jocs, taulers, peces, etc. per animar als participants a jugar a la romana!

Finalment, el grup d’arqueòlegs de Puig Ciutat, Àngels Pujol i Robert Tamba, van explicar les novetats i sorpreses que s’han trobat a l’excavació. Han aparegut diferents sitges i algunes d’elles no estaven buides, sinó que s’hi han trobat diferents esquelets de cavall. Què descobriran a la propera excavació?

Comparticions