La setmana passada van finalitzar les classes presencials del curs d’Expert en Elaboració de formatges artesans que des del mes de març s’ha estat portant a terme entre el local social de Sta. Creu de Jutglar i l’obrador El Quall, a Alpens.

Aquesta fase ha constat d’una part teoricopràctica organitzada en 6 mòduls on l’alumne/a ha pogut adquirir coneixements sobre característiques i composició de la llet, tractaments previs i tecnològics, principis bàsics d’elaboració de formatges i productes lactis, maduració i anàlisi sensorial, tràmits, comercialització, medi ambient i disseny d’una formatgeria. La part pràctica del curs s’ha desenvolupat íntegrament a les instal·lacions del Quall desenvolupant diverses tecnologies: formatges de pasta tova, de pasta premsada, de coagulació àcida, blaus, etc., amb llets de diferent procedència animal.

A partir d’aquest dilluns, els 6 alumnes que han superat la fase teoricopràctica del curs han iniciat les pràctiques professionals no laborals, a través de les quals destinaran 80 hores a la formació en diverses empreses de l’àmbit de la formatgeria de tot el territori català.

El curs està organitzat per Consorci del Lluçanès i la Universitat de Vic  – Universitat Central de Catalunya, a través de la Càtedra en Agroecologia i Sistemes Alimentaris. La formació compta amb el Suport  del Projecte Xarxa productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i del projecte innovador del SOC: Osona i Lluçanès: generador d’activitat econòmica i ocupació en el sector agroalimentari.

Comparticions