Acaba la fase teòrica–pràctica del curs d’especialització en formatgeria artesana

/Acaba la fase teòrica–pràctica del curs d’especialització en formatgeria artesana
Aquesta setmana han finalitzat les classes presencials del curs d’especialització en formatgeria artesana que des del mes de novembre s’ha estat portant a terme al Lluçanès.

Aquesta fase constava d’una part teòrica-pràctica organitzada amb 4 mòduls on l’alumne/a podia adquirir els coneixements en: recepció i emmagatzematge de la llet, tractaments previs de la llet, processos bàsics d’elaboració i maduració, envasat i etiquetatge. La teoria s’ha estat portant a terme a Santa Creu de Jutglar mentre que les classes pràctiques a la Formatgeria Reixagó d’Olost.

Els continguts del curs s’han complementat amb visites a formatgeries com Formatges Camps, el Pastoret, Mas Alba, Mas Mercè, Formatges de Lluçà, Serradet de Barneres; també s’han realitzat sessions de prevenció de riscos laborals, empresa i emprenedoria amb CREACCIÓ; una taula rodona de presentació d’experiències amb formatgers (Pep de Cuirols i Sílvia Soler del Miracle), una sessió coneixement de l’associació ACREFA o una sessió MasterClass amb l’afinador de Via Làctia,  entre altres.

Els 13 alumnes començaran, a partir de la setmana vinent, el mòdul 5 de pràctiques professionals no laborals (80 hores) a diverses empreses de l’àmbit de la formatgeria de tot el territori català: Osona, Moianès, Alt Urgell, Pallars Sobirà, Bages, Pla d’Urgell, Maresme i Conca de Barberà.

El curs s’ha organitzat coordinadament amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (a través de la Càtedra en Agroecologia i Sistemes Alimentaris) i amb el suport de la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració de: lactoTEX,, PROEGA i GQS Serveis Veterinaris.

Han compartit
2018-02-08T11:08:52+00:00 8 febrer, 2018|Desenvolupament rural, Educació i formació, Ocupació|