Els ajuntaments del Lluçanès, a través de les seves regidories d’Igualtat, impulsen un any més iniciatives per reivindicar el rebuig a les violències masclistes.

El proper dissabte 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Erradicació de la violència vers les Dones i, per commemorar-ho, els pobles del Lluçanès il·luminaran de lila els edificis dels ajuntaments durant la tarda i vespre del dia 25 com a acte simbòlic per expressar el rebuig a les violències contra les dones. També penjaran una pancarta als balcons dels ajuntaments i se sumaran al manifest unitari.

Els municipis d’Oristà, Lluçà, Oristà, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Sobremunt han proposat tallers d’elaboració d’espelmes als grups d’envelliment actiu oberts a tota la població que serviran per posar als balcons, terrasses o finestres la nit del 25-N en record a totes les dones víctimes de feminicidis.

Del programa d’activitats, en destaca la proposta de poesia contra la violència “DONA veu al silenci”, a Alpens; diversos tallers de defensa personal a Olost i Prats de Lluçanès; la pintada d’un mural al pavelló de Perafita o un taller de decoracions de fusta a Sant Bartomeu del Grau dins la campanya de Nadal inclusiu “Siguis com siguis, fem-ho possible, fem un Nadal per a tothom”.

Des del Consorci del Lluçanès, durant tot el novembre s’estan oferint tallers de narració de contes i literatura coeducativa a totes les escoles del territori. D’altra banda, s’està portant a terme la formació ‘Construïm espais segurs. La prevenció de les violències sexuals a les EMMA’ dirigida al claustre de l’EMAL i personal tècnic.

Podeu consultar totes les activitats del municipis en aquest enllaç.

Animem a totes les persones del Lluçanès a il·luminar amb una espelma els balcons i finestres la nit del 25,  participar dels diferents actes i a compartir les imatges a les xarxes socials amb l’etiqueta #25NLluçanès.

Comparticions