El proper cap de setmana 9, 10 i 11 d’octubre es portaran a terme diferents activitats de les Jornades Europees de Patrimoni 2020 a algunes localitats del Lluçanès.

Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Us convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta propera jornada de portes obertes del patrimoni cultural.

Activitats al Lluçanès:

Oristà – Exposició: Tot un món de pedra seca
10 i 11 d’octubre
De 11h a 13h i de 16h a 18h
Sala Polivalent d’Oristà
Entrada gratuïta

És una exposició pel coneixement del patrimoni de la pedra seca on explica les principals tipologies constructives de pedra seca a casa nostra, les principals tècniques, materials i eines de treball així com altres elements essencials per comprendre aquest patrimoni i la seva importància com a element vertebrador del nostre territori.

L’exposició ha estat organitzada l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central amb col·laboració amb el grup ADRINOC, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Social Europeu.

Prats de Lluçanès – Visita guiada: Confiscacions a Prats de Lluçanès (1936-1939)
10 d’octubre
10:30h
Punt de trobada: Escola FEDAC
Prats de Lluçanès
Activitat gratuïta

A Prats de Lluçanès, com a altres localitats, hi va haver incautacions de propietats i col·lectivització d’activitats econòmiques entre el 1936-39. La ruta resseguirà alguns dels indrets que van ser objecte d’aquestes apropiacions i permetrà conèixer detalls que van marcar una important etapa de la història recent del poble.

Reserva prèvia necessària
E-mail reserves: cultura@pratsdellucanes.cat

Sant Feliu Sasserra – Visita guiada: La tècnica de la pedra seca
11 d’octubre
11h
Punt de trobada: c/ de la Alzines (davant les pistes de tenis)
Sant Feliu Sasserra
Activitat gratuïta

Visita guiada entorn a una barraca de vinya de Sant Feliu Sasserra per tal de conèixer la tècnica constructiva de la pedra seca al nostre territori: usos, elements arquitectònics, tipus de pedra, eines utilitzades, etc.

Reserva prèvia necessària
E-mail reserves: turisme@consorci.llucanes.cat

 

Municipis i entitats d’arreu de Catalunya se sumen a la que és la festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que segueixen les mesures de seguretat sanitària per combatre la covid-19.

Totes les activitats: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2020/agenda

 

 

 

 

Comparticions