8 escoles del Lluçanès han participat a la mostra Sambori d’Òmnium Cultural amb un projecte conjunt de creació artística a partir de les Llegendes musicades del Lluçanès de la Mar Pujol.

El projecte de les Llegendes musicades del Lluçanès, que ha estat coordinat per l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, és una proposta de treball transversal i interdisciplinar amb la finalitat de poder fer xarxa entre diferents escoles del territori, afavorir la cohesió social, recuperar la memòria oral i el patrimoni de la zona i poder fer un treball transversal amb la pràctica artística i la llengua catalana com a eixos vertebradors.

En aquest projecte hi han participat 8 escoles de primària del Lluçanès: Escola Aurora de Sant Boi de Lluçanès, Escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra, Escola FEDAC de Prats de Lluçanès, Escola Gafarró de Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà), Escola Heurom de Perafita, Escola La Forja d’Alpens, Escola Llevant d’Oristà i Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès.

Després de conèixer totes les llegendes, cada escola ha triat en quina d’elles volia treballar amb més profunditat per tal de desenvolupar el projecte de creació artística. En aquest procés, l’autora de les cançons, la Mar Pujol, ha visitat les escoles per cantar les cançons en directe i l’Escola de Música i Arts del Lluçanès ha ofert suport del seu professorat de música i de teatre per tal d’ajudar en la part artística.

Cada escola ha pogut definir lliurement de quina manera representar la llegenda que havia triat, de manera que en el projecte hi conflueixen diversitat de disciplines artístiques i un treball transversal diferent en cada un dels casos, que ha permès adaptar el projecte a les necessitats de cada un dels centres participants.

El projecte de les Llegendes del Lluçanès ha estat presentat a la mostra Sambori d’Òmnium Cultural amb un vídeo resum, tant del procés de creació com del resultat final. Podeu veure’l en aquest enllaç.

En els següents enllaços es pot visualitzar el resultat del projecte individual de cada escola:

Escola La Forja d’Alpens

Escola Llevant d’Oristà

Escola Heurom de Perafita

Escola FEDAC de Prats de Lluçanès

Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès

Escola Gafarró de Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà)

Escola Aurora de Sant Boi de Lluçanès

Escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra

 

Comparticions