El Consorci del Lluçanès ha programat coordinadament amb la Universitat de Vic – Universitat
Central de Catalunya (a través de la Càtedra en Agroecologia i Sistemes Alimentaris) el Curs
d’especialització en Formatgeria artesana. Serà l’edició número 6 d’aquesta formació única en el
sector.

El curs s’estructura amb cinc mòduls de formació teòrica-pràctica, en els quals es capacitarà a
l’alumne en les característiques i composició de la llet, tractaments previs i tecnològics de la llet,
principis bàsics en l’elaboració de formatges i productes làctics, maduració i anàlisi sensorial dels
formatges, i tràmits, comercialització i mediambient i un sisè mòdul de pràctiques en una
formatgeria.

La formació teòrica-pràctica que s’iniciarà el 18 de novembre i conclourà el 13 de febrer es
realitzarà al Consorci del Lluçanès, a Sta. Creu de Jutglar, i a l’obrador de l’IRTA Torre Marimon a
Caldes de Montbui.

El cost del curs és de 1.300€, però gràcies a l’estreta col·laboració entre les diferents entitats
organitzadores i el suport de Diputació de Barcelona – Xarxa de productes de la Terra, l’alumne
podrà accedir a una beca amb la que pagarà 450 euros per a la realització d’aquest curs. Les
titulacions que s’obtindran al finalitzar el curs seran la d’Expert Universitari, per alumnes amb
titulació universitària o la de certificació d’especialització per alumnes sense titulació universitària,
i serà expedit per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Les places són limitades i el període de preinscripció serà entre el 2 i el 30 de setembre. A partir
de setembre trobareu tota la informació www.llucanes.cat/formacio

Shares