Dissabte 21 d’octubre es va celebrar, a Prats de Lluçanès, la quarta trobada dels casals i associacions de gent gran dels municipis del Lluçanès. Aquesta iniciativa va néixer de la voluntat de les juntes directives dels diferents casals de poder conèixer com funcionen altres entitats similars. La trobada ha estat acollida a Perafita, Alpens, i l’any passat a Sant Boi de Lluçanès.

La trobada va iniciar-se a les 10:30 reunint a tots els assistents que venien dels diferents municipis veïns al Local Social de la Gent Gran. A l’obertura de la jornada es va comptar amb la presència d’Isaac Peraire,  Alcalde de Prats i president del Consorci del Lluçanès així com d’Anna Plans, regidora de Prats. Tot fent temps amb jocs de taula i tertúlia, els participants van poder optar a participar a una partida de bitlles o a fer una visita guiada pel poble.  Un cop organitzats, els equips van començar a jugar a bitlles i a petanca en el planell de Cal Dama. Els que ho van preferir van poder afegir-se al recorregut pel poble, visitant diferents punts emblemàtics de la vila: la Capella de la Bona Sort, el Safareig Públic que va ser construït el 1911, prop del torrent Merdinyol i Les Tres Fonts, edificades l’any 1746. Seguidament els participants van reunir-se per visitar al Santuari de Lurdes des d’on es va poder contemplar una de les panoràmiques més boniques del Lluçanès.

A les 14:00h es va servir el dinar en el restaurant Cal Quico, restaurant del mateix poble,  degustant l’ escudella, el trinxat i lluç. I tot seguit es va obrir ball amb Ros Melitón i l’Abel, tancant la trobada a quarts de sis de la tarda.

Aquesta trobada és organitzada per les juntes directives de les associacions de la gent gran de Sant Boi de Lluçanès, d’Alpens, Sant Bartomeu del Grau, Perafita, Olost, Oristà, la Torre d’Oristà i Sant Feliu Sasserra, amb la col·laboració de la directora del Centre de Dia Bona Sort de Prats de Lluçanès, així com el suport del Consorci del Lluçanès. La intenció és seguir celebrant-la i fer-ho de manera itinerant per tots els municipis del Lluçanès.

 

Més informació ? Servei d’atenció a les persones

 

Comparticions